spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateLădaru: “Sunt 40 de mese libere în Piața Centrală”

  Lădaru: “Sunt 40 de mese libere în Piața Centrală”

  Circ în Consiliul Local Târgu Jiu pe tema proiectului ce vizează licitarea meselor din Piața Centrală. Consilierii PSD acuză Primăria Târgu Jiu că îi umilește pe piețari.

  Comercianții mai au la dispoziție doar câteva zile să depună ofertele pentru a intra în posesia unei tarabe, în caz contrar riscă să rămână fără masă.

  Discuțiile dintre comercianții din Piața Centrală și autorități au fost inexistente. Deși invitați în ședința de CL, oamenii nu au avut ocazia să deschidă gura. În urma votului dat de consilierii locali, noile dispoziții ce vizează repartiția meselor din piață vor fi puse în aplicare de la începutul anului viitor.

  „ Sunt 40 de mese libere. De ce ai face licitație în aceste condiții. Vor să acapareze mesele din față. De ce se face licitație doar în Piața Centrală? Noi nu discutăm decât de grupuri de interese pe care le are primarul Marcel Romanescu. Nu trebuie schimbat nimic, oamenilor se este bine așa. Noi, consilierii PSD, am stat de vorbă cu oamenii, dar domnul primar nu a dorit să le dea voie să vorbească. Au venit la ședință și nu au avut ocazia să ia cuvântul. I-a umilit în ultimul hal! Pe proiectul de hotărâre gândit de noi au semnat 78 de producători. Bolojan de la Oradea nu face așa ceva! Primarul Romanescu să ia exemplul altor primari liberali care au făcut ceva pentru orașul pe care îl conduc. Noi nu putem să luăm pâinea oamenilor de la gură. Primăria a respins proiectul nostru, dar a anulat termenul de aplicare până în ianuarie 2023. Licitația se va ține, până pe 3 iulie trebuie depuse ofertele”, a transmis consilierul PSD Eduard Lădaru la Radio Infinit.

  Au protestat degeaba

  Comercianții din Piața Centrală au protestat zilele trecute în curtea Primăriei Tîrgu Jiu. Producătorii locali se tem că intermediarii vor licita sume mari pentru a pune mâna pe cele mai bune zone din piață. “ Prin această licitație ne iau pâinea de la gură. Noi nu producem mult, nu avem ce vinde zilnic la piață. Este o decizie în defavoarea noastră”, declara un agricultor din Gorj.

  Autoritățile susțin că măsura luată nu vine ca o ofensă la adresa nimănui ci se dorește “cel mai transparent mod posibil de distribuire a meselor din Piața Centrală”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: