spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateManagerul Vienescu vrea salarii diferențiate la spital

  Managerul Vienescu vrea salarii diferențiate la spital

  Managerul Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu încurajează separarea sistemului public de cel privat. Mulți dintre medicii care activează în unitatea spitalicească își majorează veniturile prin intermediul cabinetelor privat. Dumitru Vienescu are în plan o diferențiere a salariilor care să aducă avantaje medicilor care muncesc mai mult în cadrul unității spitalicești.

  Vizitele pacienților care ajung în spital sunt dublate, de cele mai multe ori, de un reconsult în cabinetele private ale personalului medical. E o chestiune pe care nu o mai ascunde nimeni, practica fiind absolut legală. În astfel de cazuri, are de pierdut atât pacientul cât și spitalul, medicul fiind singurul avantajat din această ecuație.

  În urmă cu trei luni, prefectul Marcel Iacobescu a semnalat fuga medicilor, în timpul programului, la cabinetele private, subiectul stârnind vâlvă și val de critici din partea medicilor. Acum, managerul unității susține că, pentru motivarea medicilor, este nevoie de aplicarea unei diferențieri salariale, bazata pe performanța de la locul de muncă.
  „Sistemul le permite. Și eu aș vedea separarea sistemului public de cel privat. Și aici e o discuție, asupra salariului, un criteriu ce ar trebui luat în calcul vizează o anumită diferențiere pe salarii. Nu medicul care nu operează deloc și medicul care operează mai mult să aibă același salariu. Trebuie diferențe în funcție de performanță. Să se plece de la o limită minimă de plată. Personalul medical trebui stimulat”, susține managerul Dumitru Vienescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!