spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateMăsura suspendării autorizației de mediu pentru groapa de gunoi, contestată în instanța...

  Măsura suspendării autorizației de mediu pentru groapa de gunoi, contestată în instanța de judecată

  Decizia Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj de suspendare a activității depozitului de deșeuri pe o perioadă de șase luni a fost contestată în instanța de judecată.

  „Am înțeles că au contestat decizia de suspendare a autorizației și până marți instanța poate să se pronunțe“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, la o emisiune de la Tele 3.

  În cazul în care contestația va fi admisă, depozitul de gunoi va rămâne deschis în continuare.

  Autorizația de construcție a fost emisă

  Primăria Târgu Jiu a emis autorizația de construcție pentru instalația de ardere a gazelor de la groapa de gunoi

  „Miercuri a fost ridicată autorizația. A fost emisă autorizația de construcție și trebuie să se apuce treabă. De astăzi încolo au posibilitatea să pună în aplicare tot ceea ce și-au propus“, a mai spus Romanescu.

  Primarul Romanescu, nemulțumit de termenul scurt

  Marcel Romanesc s-a arătat nemulțumit de termenul scurt impus de APM Gorj: „Contest că am fost anunțați într-un termen foarte scurt. A fost emisă decizia directorului APM cu aplicare în șapte zile. Cred că numai în pielea celor care administrează în momentul de față localitățile să nu fii pus. Sunt 70 de localități în județul Gorj care trebuie să găsească soluții“.

  Și operatorii cărora le-am delegat serviciul de colectare a gunoiului trebuie să participe la această acțiune împreună cu noi, pentru a găsi cele mai bune soluții. Situația municipiului Târgui Jiu este atipică pentru că nu avem o groapă de gunoi. Trebuie să găsim o rampă de transfer în altă localitate din imediata apropiere a municipiului Târgu Jiu, după care, balotat, va trebui să plece la o groapă de gunoi, care va primi o parte din gunoiul colectat de pe raza municipiului Târgu Jiu.

  Am primit garanția că ne vor primi gunoiul pe o perioadă de șase luni de zile. Cantitatea este destul de mare. Târgu Jiu asigura ca jumătate din cât se depozita la groapa de gunoi din zona Bârsești.

  Tarife mai mari

  Tarifele de colectare a gunoiului vor crește, spune Romanescu: „Este clar că cei de la Polaris vor veni cu o solitare de majorare a taxei de salubritate. Costurile suplimentare vor apărea din transportul gunoiului la stația de transfer, iar de acolo, balotat, transferat“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: