spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateMedalie de aur obținută de un elev din Gorj la unul dintre...

  Medalie de aur obținută de un elev din Gorj la unul dintre cele mai dificile concursuri de matematică din lume

  Un elev originar din județul Gorj, care învață la un liceu de renume din București, a reușit să câștige medalia de aur la una dintre cele mai apreciate olimpiade internaționale la matematică.

  Tudor Păișanu, din comuna Brănești, este elev la Liceul Teoretic Național București, unde beneficiază de o bursă. Tudor a câștigat aurul la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, organizată într-o republică din Federația Rusă. Competiția este considerată ca una dintre cele mai puternice la nivel internațional și este pe lista olimpiadelor și concursurilor internaționale recunoscute oficial de Ministerul Educației din România. „El și o colegă de-a lui de liceu au reprezentat țara noastră acolo și amândoi au luat medalia de aur. Suntem extrem de mândri de reușita lui Tudor“, a spus tatăl elevului de excepție.

  Bursă oferită de Liceul Teoretic Național

  Părinții lui Tudor sunt fermieri. Tânărul a urmat școala gimnazială în orașul Filiași. Profesorii și-au dat seama de talentul lui Tudor pentru Matematică. Acesta a participat la toate olimpiadele și ajungea să se lupte cu elevi de la școli de renume. Tudor a câștiga numeroase premii la olimpiadele și concursurile de Matematică. Acesta a aflat întâmplător de bursa oferită de Liceul Teoretic Național și a aplicat: „Am aflat de acest proiect într-o zi, ascultând radioul. M-am sfătuit cu părinții și, în final, am decis să încerc și eu să particip. Mi-am depus CV-ul cu rezultatele din anul 2015-2016 la concursurile de matematică la care am participat și am fost selectat pentru un interviu. Echipa LTN a venit la vechea mea școală, unde a avut loc interviul. După aceea, am fost selectat în acest program și am devenit elev la Liceul Teoretic Național. Acesta mi-a oferit inclusiv cazare la un cămin studențesc, masă, transport între școală și cămin și scutire de taxe școlare. Pe lângă asta, am și pregătire la matematică și la engleză“, a povestit Tudor pentru site-ul liceului la care învață.

  Tudor dorea să plece din România și să studieze în străinătate. „Vreau să plec din ţară, pentru că acolo este o lume mai bună. În România nu prea sunt apreciate valorile. Sunt elevi care au ajuns la performanţe mari la concursuri internaţionale, dar la televizor se promovează şi se vorbeşte mai mult de fotbal şi politică, iar de aceste valori nu se interesează nimeni. În plus, acolo este un alt sistem de învăţământ. Vreau să ajung profesor universitar de matematică sau să lucrez în domeniul cercetării în Marea Britanie“, spunea Tudor în urmă cu câțiva ani pentru adevarul.ro

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!