spot_img
18.8 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăActualitateNoi propuneri pentru alocări de bani localităților din Gorj

  Noi propuneri pentru alocări de bani localităților din Gorj

  12 localității din Gorj solicită sprijin Guvernului pentru a reface obiective importante distruse de cutremure sau alte calamități. Conform estimărilor autorităților locale, certificate de comisia de constatare și evaluare a pagubelor, lucrările necesare pentru refacerea obiectivelor afectate se ridică la valoarea de aproximativ 26.256 mii lei. Printre pagubele semnificative se numără și un pod din comuna Aninoasa care poate lăsa izolate peste 100 de familii.

  „Mai sunt un număr de 14 propuneri pentru a iniția o nouă propunere de proiect de hotărâre de Guvern, pentru a aloca banii necesari acestor solicitări. Am început cu prioritatea numărul unu, școlile, iar acum urmează alte reabilitări. Spre exemplu, la Aninoasa, din cauza cutremurului, un pod care era degradat s-a degradat și mai mult în urma seisemelor. Acolo, 150 de familii riscă să rămână izolate. În prezent, se circulă cu restricții”, a transmis subprefectul de Gorj, Nicolae Muja.

  Potrivit discuțiilor purtate între autoritățile județene și seismologii ajunși la Gorj, în zonă au fost activate cutremure de suprafață.
  „Au fost făcute tot felul de asocieri cu exploatările de piatră și gaze din zona Gorjului. Din câte am înțeles de la specialiști care au venit la Gorj, aceste mișcări tectonice au devenit tot mai active, dar este îmbucurător că sunt la suprafața scoarței terestre, cea ce ne dă speranța că nu vor fi de magnitudine mare. Dar, numai Dumnezeu poate știi ce se poate întâmpla!”, a declarat subprefectul Mihai Istrate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!