spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicRestanțele din PNRR, obținute cu sacrificii ale CE Oltenia

  Restanțele din PNRR, obținute cu sacrificii ale CE Oltenia

  Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat recent că soluţia pentru a primi cele 3,2 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență, restante din luna ianuarie, ar fi ca grupurile 3 de la termocentrala Rovinari și 7 de la termocentrala Turceni să fie puse în conservare. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a declarat public de mai multe ori că Planul trebuie renegociat, iar acum insistă pentru definirea termenului de conservare și pentru păstrarea personalului, în așa fel încât grupurile să poată fi repuse în funcțiune, la nevoie.

  Cele două grupuri ar fi trebuit să fie închise încă de anul trecut, dar nevoia de energie electrică, în condițiile războiului din Ucraina, a permis ca acesta să mai funcționeze un timp. Deputatul Mihai Weber susține că unele jaloane din PNRR pot fi eliminate pe baza unei fundamentări bine puse la punct. Toate termenele și angajamentele prinse în PNRR trebuie renegociate, de altfel, unele țări au obținut deja amânări pentru zona energetică. Între timp, se caută și o definire clară a noțiunii de conservare.

  „Am discutat cu anumiți specialiști, pentru a defini acest termen „de conservare”. Și această conservare presupune un minim de personal pentru funcționare, combustibil necesar, o anumită sumă pentru mentenanță. Un grup băgat în conservare trebuie să fie disponibil, oricând, să intre în funcționare. Dacă se trece într-o anumită formă de rezervă tehnică, conservare, rezervă operațională, pentru a reintra în circuit este nevoie de resursa umană. E foarte greu să aduci oameni și să repornești în momentul în care ai închis ușa unei entități economice, așa cum se dorește”, a declarat Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: