spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitatePăpușile unicat din macrame confecționate de către o târgujiancă

  Păpușile unicat din macrame confecționate de către o târgujiancă

  Târgujianca Loredana Gavriliu (43 de ani) confecționează păpuși unicat din macrame. Aceasta a învățat primii pași cu ajutorul Internetului, după care și-a perfecționat singură tehnica de realizare.

  „Am început în luna decembrie a anului trecut cu ornamente pentru bradul de Crăciun. M-am inspirat de pe Internet, dar am reușit să îmi dezvolt și să îmi perfecționez unele tehnici proprii. Toți cei care le vedeau erau încântați și reacțiile acestea pozitive m-au determinat să continui. Păpușile sunt făcute din macrame și din bumbac. Cumpărăm suluri de macrame. Facem mânuțele, piciorușele și părul din macrame, precum și gentuța. Apoi, depinde de ce își dorește fiecare. Fața este făcută dintr-o bilă din lemn“, spune Loredana.

  Cât lucrează la realizarea unei păpuși din macrame

  Femeia lucrează chiar și câteva zile la realizare unei păpuși cu caracteristici speciale.

  „La o păpușă făcută de mine lucrez cam două ore, dar la o comandă durează chiar mai multe zile, pentru că trebuie să mă sfătuiesc cu persoana care face comanda“, explică Loredana, care folosește pistolul de lipit, placa de păr, fixativul sau blush-ul de obraji.

  Păpuși personalizate

  De obicei, păpușile din macrame sunt comandate de cei care doresc să facă un cadou inedit. Loredana mărturisește că a primit și unele cereri neobișnuite: „Am primit o solicitare de a face păpușă cu o înălțime de 1,70 metri, dar nu am putut să o onorez. De obicei, când merg la târguri, prezint creațiile mele. Chiar am fost surprinsă de reacțiile frumoase ale oamenilor. Apoi, suntem contactați și primim diferite comenzi, cum ar fi după chipul fiicei sau după un anumit personaj. De curând, m-a contactat un medic pediatru rezident la un spital din Viena, care a făcut o comandă specială: o păpușă cu un pian în detaliu și un citat“.

  Participă la târgurile meșterilor

  Loredana merge cu creațiile sale la târgurile meșterilor din țară, iar reacțiile vizitatorilor au fost pozitive: „Am fost pentru prima dată la un târg de profil în luna martie, iar oamenii au fost încântați. Am fost sfătuiți să continuăm să mergem la târgurile de profil și avem un feedback pozitiv“.

  Atelierul este amenajat în camera fetiței sale. Loredana spune că lucrează cu mare plăcere la păpușile sale. A realizat până acum sute de păpuși: „Sute de păpuși am făcut până acum. Simt o mare bucurie când le realizez. Aș lucra non stop la păpuși. Simt că mă deconectez. Lucrez chiar și noaptea, atunci când plecăm la târguri. Atelierul este în camera fetiței. Mă simt bine aici“.

  Loredana este ajutată de fetița sa, în vârstă de șapte ani, care poate să confecționeze de una singură o păpușă de la început și până la sfârșit. Păpușile pe care le realizează sunt speciale și reprezintă viziunea creatoarei. Acestea nu au gură, au doar ochi.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!