spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitatePensiunile și hotelurile, în pericol să rămână fără apă în această iarnă

  Pensiunile și hotelurile, în pericol să rămână fără apă în această iarnă

  Pensiunile și hotelurile din stațiunea Rânca ar putea rămâne fără apă în această iarna. Anunțul a fost făcut chiar de către operatorul de apă și canalizare Aparegio, care a preluat efectiv rețeaua din Rânca în toamna acestui an. Toate astea se datorează stării defectuoase a sistemului de alimentare cu apă dar și cantităților mici de precipitații din acest an. Astfel, întreruperea alimentării cu apă va fi inevitabilă. Reprezentanții Aparegio îi sfătuiesc pe patronii de spații de cazare să își facă provizii de apă.

  „După perioada prelungită de secetă din acest an, ce va fi urmată de perioada de iarnă (îngheț), un efect iminent va fi diminuarea debitelor preluate în sistemul de alimentare cu apă. Urmarea este  fluctuația debitelor pe rețeaua de distribuție la nivelul operatorului SC Aparegio Gorj SA – Centrul de Exploatare și Distribuție  Novaci. Distribuţia apei se va face după un program propus de operator şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, program ce va fi adus la cunoştinţa utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate (mass-media). Pentru perioada în care operatorul APAREGIO GORJ SA  nu poate asigura debitul de apă  necesar utilizatorii iși vor asigura necesarul de apă prin înmagazinarea apei în bazine proprii sau din surse proprii“, a spus Nicoleta Văduva, purtătorul de cuvânt al Aparegio.

  Investiții din fonduri europene

  În perioada următoare, Aparegio și-a propus să realizeze o serie de lucrări de reabilitare și investiții cu finanțare de la Uniunea Europeană. Acestea se referă la realizarea unei stații de dezinfecție, reabilitarea de rezervoare, extinderea aducțiunii și a rețelei de distribuție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: