spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăActualitatePlatformă de gunoi pentru gunoiul de grajd, la Peștișani

  Platformă de gunoi pentru gunoiul de grajd, la Peștișani

  Lucrările pentru realizarea unei platforme de gunoi de grajd in satul Hobița – punctul «În duzi» au demarat de astăzi. „Aceasta se realizează în urma obținerii unei finanțări de la Banca Mondiala prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor in suma de peste 2.000.000 lei.

  Finanțarea se realizează prin proiectul «Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți», având ca scop reducerea poluării cu nutrienți“, a transmis Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

  Investiția va fi finalizată în cinci luni

  Primarul Cosmin Pigui a explicat la emisiunea «Față în față» de la Impact Tv rolul acestor platforme: „În cinci luni de zile, investiția trebuie finalizată. Aceste platforme au ca scop ajutorarea fermierilor în obținerea finanțărilor și trebuie să-i scutim de anumite cheltuieli. Pentru a obține subvenții și fonduri europene, fermierii trebuie să aibă  platformă și fosă pentru animale. Adică, gunoiul de grajd nu mai trebuie pus direct pe pământ pentru a nu afecta pânza freatică. Mulți au anumite probleme,, nu au titluri de proprietate, nu au succesiuni. Mia mult, trebuie vidanjat regulat. Primăria face o platformă de acest gen. Vom avea un tractor cu două remorci, un împrăștietor de gunoi, volă, vidanjă și vom efectua servicii pentru cetățeni, în sensul că vom lua gunoiul și îl vom duce pe această platformă, unde va fi ținut să se macereze și se va face un compost pentru îngrășământ. Se va percepe o taxă modică pentru acest serviciu“.

  O astfel de platformă se mai realizează în comuna Tulburea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: