spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitate"Pregătiți pentru viață”, proiect pentru 90 de copii și tineri din...

  „Pregătiți pentru viață”, proiect pentru 90 de copii și tineri din sistemul de protecție al DGASPC Gorj

  90 de copii și tineri din sistemul de protecție specială al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, însoțiți de 10 angajați ai Direcției, s-au aflat, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, la Eșelnița, în județul Mehedinț. Vizita face parte dintr-un proiect implementat de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, „Pregătiți pentru viață”, scopul proiectului fiind organizarea de tabere de weekend destinate copiilor cu vârsta de peste 14 ani, din sistemul de protecție specială.

  Tabăra a fost organizată prin intermediul Casei de Cultură a Studenților Craiova, cazarea făcându-se în 5 pensiuni. DGASPC Gorj a pus la dispoziția grupului 4 mijloace de transport.

  Pe parcursul celor trei zile petrecute la Eșelnița, tinerii din sistemul de protecție al DGASPC Gorj au participat la activități destinate pregătirii lor pentru o viață independentă, astfel încât să fie pregătiți pentru a se integra mai ușor în societate, pentru a face față unor situații de risc, urmărindu-se totodată și dezvoltarea spiritului de echipă prin implicarea participanților în activități de grup. Concomitent, tinerii s-au bucurat și de plimbări cu barca pe Dunăre, admirând de aproape Chipul lui Decebal sculptat în stâncă. S-au deplasat, de asemenea, la Mănăstirea Mraconia și la alte obiective turistice din zonă. Serile au fost dedicate socializării și jocurilor de grup.
  Pentru tinerii din sistemul de protecție specială al DGASPC Gorj, care au participat la tabăra de la Eșelnița, acest sfârșit de săptămână, cu ansamblul de activități derulate și surprizele de care au avut parte, reprezintă, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase momente din an, fiind o experiență de care mereu își vor aminti cu drag.

  „Ne bucurăm nespus pentru fericirea trăită de tinerii noștri și deprinderile de viață însușite, motiv pentru care le mulțumim și pe această cale tuturor celor implicați în acest demers: Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Casei de Cultură a Studenților Craiova și colegilor noștri care i-au însoțit pe copii pe tot parcursul deplasării”, a transmis directorul general, Diaconescu Laurențiu-Claudiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: