spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrețul certificatelor de CO2 s-a prăbușit

  Prețul certificatelor de CO2 s-a prăbușit

  Prețul certificatelor de Dioxid de Carbon este în scădere după anunțul făcut de către Comisia Europeană cu privire la redeschiderea unor capacități pe bază de cărbune, pentru a reduce, astfel, dependența de gazul rusesc. De la aproape 100 de euro, un certificat a ajuns să coste peste 50 de euro.

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) trebuie să cumpere până la sfârșitul lunii aprilie certificatele de CO2 aferente producției realizate anul trecut. „Am cumpărat o parte din certificatele de Dioxid de Carbon aferente producției din anul 2021. Urmează să mai cumpere certificate. Avem la dispoziție și banii din acel ajutor de stat prevăzut în Planul de restructurare.

  În momentul de față s-a ajuns la 57 de Euro. Este un preț rezonabil în condițiile în care ne apropiasem de 100 de euro, Dar nu este rezonabil față de prețul ultimilor patru ani“, a precizat Ion Rușeț, consilier în cadrul CEO, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

   

  Ce a dus la scăderea prețului

   

  Ion Rușeț a prezentat și posibilele cauze care au determinat scăderea prețului de tranzacționare a certificatelor de CO2: „Probabil și Comisa Europeană  nu va retrage din certificatele de pe piață și va trebui să introducă noi certificate pe piață.

  Dacă nu o sa facem față acestei crize energetic ea, atunci putem vorbi de o criză economică“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: