spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimăriile, în pericol să piardă finanțările pe proiecte

  Primăriile, în pericol să piardă finanțările pe proiecte

  Criza energetică urmată de scumpirile în lanț provoacă temeri în rândul primarilor gorjeni care nu reușesc să își ducă la bun sfârșit lucrările începute din fonduri europene și guvernamentale. După doi ani în care șantierele au fost mai mult închise din cauza pandemiei, acum, primarii susțin că se confruntă cu creșteri exagerate de prețuri, care atârnă greu la facturile decontate de constructori.

  Primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, susține că are în derulare mai multe lucrări al căror termen de execuție a fost depășit. Totul se datorează pandemiei. Acum, când restricțiile se ridică, primarii se lovesc de prețurile care cresc de la o zi la alta.

  „Sper să reușim să terminăm investițiile care au avut termen de finalizare anii 2020-2021.  Sunt multe proiecte care au stat pe loc din cauza pandemiei. Constructorii nu au putut să vină, să își facă treaba cum trebuie. Nu ne putem apuca de alte proiecte deoarece avem deja probleme cu creșterea nejustificată a prețurilor. Chiar dacă avem cofinanțare mică, odată cu creșterea prețurilor ,cofinanțările au crescut iar banii în bugetul local sunt puțini, insuficienți pentru a duce la bun sfârșit aceste proiecte. Evident, odată cu creștere prețurilor se actualizează și devizele. Este o diferență mare de prețuri. Cu toții vedem realitatea. Această creștere a prețurilor la combustibil, energie atârnă tot mai greu. Sunt lucruri care se îngreunează pe zi ce trece. Sper să terminăm lucrările să nu fim nevoiți să dăm banii înapoi”, a transmis Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: