spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinistrul Dan Vîlceanu: “În România, acum, nu există posibilitatea de a crește...

  Ministrul Dan Vîlceanu: “În România, acum, nu există posibilitatea de a crește pensiile mici”

  În ultima conferință de presă susținută, Ministrul Fondurilor Europene, deputatul de Gorj, Dan Vîlceanu, a vorbit despre reforma pensiilor. Oficialul a transmis că aplicarea ei ar duce la echitate în acest sector unde există diferențe majore de la un an la altul.

  „În ce privește sistemul de pensii şi reforma pensiilor, eu cred şi toţi românii ar considera că reforma pe care trebuie să o face este foarte utilă. Vorbim de eliminarea inechităţilor din sistem. Sunt multe situaţii în care un pensionar a ieşit la pensie anul acesta şi are pensia mai mare cu 30-40% faţă de alt pensionar care a ieşit la pensie acum 3-4 ani, ceea ce este o inechitate crasă şi nimeni nu-şi doreşte să se mai întâmple acest lucru. În al doilea rând, creşterea pensiilor mici. În România acum nu există posibilitatea de a creşte pensiile mici, poţi creşte doar punctul de pensie şi când creşti punctul de pensie, creşti la toţi şi inechităţile devin şi mai mari. Reforma pensiilor aduce echitate în sistem şi nu cred că trebuie să schimbăm ceva aici” -a declarat ministrul Dan Vîlceanu.

  Declarațiile ministrului pe tema reformării legii pensiilor vin în contextul în care se pune în discuție renegocierea Planului Național de Reziliență și a tuturor reformelor asumate prin acest program.  „Renegocierea se referă la tot Planul Național de Reziliență și nu se pune problema de a începe o renegociere, pentru că atunci când începi renegociere pe tot planul înseamnă că toți banii despre care vorbeam că intră în România nu mai există. Deci nu mai vorbim de reforme, de investiții, se termină tot. Or, nu cred că cineva își dorește ca noi să pierdem banii ăștia. Gândiți-vă că pentru a renegocia tot planul îți trebuie timp. Acest fond de redresare și reziliență funcționează până în 2026. Dacă ne apucăm acum să renegociem totul, pentru încă câteva luni, poate chiar un an, s-ar putea să ajungem la concluzia că renegociem degeaba, pentru că nu mai ai când să pui în valoare tot ceea ce scrie în acest plan. Din punctul meu de vedere, trebuie să rămânem concentrați pe implementare, pentru că e foarte puțin timp. Și așa e problema când facem anumite investiții să le terminăm până ăn 2026, pentru că trebuie făcute call-uri de proiecte, semnate contracte , licitații, care necesită timp” – a mai explicat ministrul Vîlceanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: