spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimarul din Motru caută medici

  Primarul din Motru caută medici

  Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega

  Spitalul din Municipiul Motru se confruntă cu probleme de personal. Autoritățile locale caută medici care să ocupe specializările din unitatea respectivă. Edilul Cosmin Morega susține că este nevoie urgent de trei medici, respectiv cardiolog, oftalmolog și diabetolog.

  „O problemă cu care se confruntă și Motru este lipsa medicilor care, din păcate, chiar dacă sunt primiți cu brațele deschise la Spitalul Municipal Motru, după o scurtă perioadă aleg să plece aproape de localitățile din care vin, ori către marile orașe, centre universitare. Situația aceasta se regăsește în mai toate orașele din țară. Cu tot efortul pe care îl facem pentru a investi în sănătate – echipamente, infrastructură (în ultima perioadă de peste 5 milioane €), se pare că nu este suficient.
  La ora actuală, deficitul medicilor la Spitalul Municipal Motru pe anumite domenii face ca cetățenii să fie nevoiți să parcurgă zeci de km. către Tg-Jiu, Severin, Timișoara, București. Pe lângă medicii cardiolog, oftalmolog și cel diabetolog a ales să își mute locul de muncă în altă parte. Fac un apel, pe această cale, către toate cadrele medicale de specialitate care doresc să facă parte din echipa Spitalului Municipal Motru, să vină cu încredere, iar celor care sunt încă, să aibă încredere că acele mici probleme pe care oricât am vrea să le evităm vor apărea, în timp se vor rezolva.
  Apreciez tot personalul medical al Spitalului Municipal Motru dar, în special, pe cei care au venit din alte localități și au ales să își întemeieze o familie ori să își construiască o locuință în mun. Motru. Acest lucru arată clar că sunt persoane care vor să rămână în zonă și să vină în sprijinul comunității. Nu pot nega nici faptul că au fost și probabil vor fi cadre medicale care au optat pentru un post de medic știind de la bun început că această activitate va fi de scurtă durată, căutând permanent să se retragă într-o altă localitate. Ce am fi putut noi face sau cum să alegem? Cu toate că se cunoaște acest aspect, am încercat și am sperat că, în timp, poate reușim să îi convingem că și la Motru se poate reuși.
  Din punctul meu de vedere, vă asigur de toată disponibilitatea pentru a dezvolta sistemul de sănătate din Motru atât în ceea ce privește investițiile, cât și atragerea medicilor de specialitate. Sper că, într-o bună zi, Spitalul Municipal Motru va avea medicii necesari desfășurării activității pe toate domeniile de activitate. Din păcate, nu tot ce îți dorești depinde numai și numai de primar ori de Primăria Municipiului Motru!”, a transmis primarul municipiului Motru, Cosmin Morega.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: