spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăNews AlertTârg al meșterilor populari la Baia de Fier

  Târg al meșterilor populari la Baia de Fier

  Un târg al meșterilor populari va fi organizat în cadrul manifestării „Coborâtul oilor de la munte”, care se va desfășura în perioada 17-18 septembrie  în comuna Baia de Fier.

  Târgul va fi organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

  „Barbu Mia din Argeș, fiind o maestră a croșetatului aduce cusături manuale, Ionel Traian vine cu sculpturi în lemn, Gheorghe Ciuncanu de la Tismana vine cu costume populare tradiționale, Ion Rătezeanu, meșter olar, cu produse tradiționale din ceramică și Ion Roșu cu sculptură în lemn și împletituri.  Aceștia pot fi găsiți pe stadionul din Baia de Fier, chiar lângă scena unde se va desfășura Festivalul. Pasionaţii de obiecte unice, realizate cu pricepere de meşteri populari sunt așteptați, așadar, la acest sfârșit de săptămână“, se arată într-un comunicat de presă al CJCPCT Gorj.

  Zeci de ansambluri folclorice vor participa la manifestare

  Zeci de ansambluri din Gorj şi judeţele învecinate vor participa, duminică, la Festivalul folcloric păstoresc ,,Coborâtul oilor de la munte” de la Baia de Fier, care va începe de la ora 11.00, în fața Primăriei din localitate și va continua pe stadion.

  „Festivalul “Coborâtul oilor de la munte” se dorește să fie un eveniment care să ofere tuturor șansa să cunoască tradițiile din zona de sub munte, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice. Una dintre cele mai frumoase comune ale Gorjului, Baia de Fier, vă așteaptă, așadar, pentru două zile.

  Asociația Grup de Acțiune Locală Gilort prin proiectul ,,Ducem tradiția mai departe la poalele muntelui” (proiect cofinanțat din Bugetul Județean Gorj pe anul 2022), participă în data de 18.09.2022 la Festivalul de la Baia de Fier cu o paradă a tinerilor ucenici ai tradiției. În acțiunile de implementare a acestui proiect se va implica si Comuna Polovragi“, se mai arată în comunicatul de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: