spot_img
12.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimele declarații făcute de managerul Vienescu, după internarea în spital cu COVID-19....

  Primele declarații făcute de managerul Vienescu, după internarea în spital cu COVID-19. A transpirat de emoție

  Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, diagnosticat cu COVID-19, a făcut primele declarații cu privire la internarea sa în spital, după ce au apărut o serie de informații în presa locală și națională că a contestat rezultatul testului făcut la laboratorul din Târgu Jiu. „Eu nu am refuzat internarea. Au fost şi situaţii când testele de la Târgu-Jiu nu au fost la fel cum s-au dat şi la Craiova şi la alte laboratoare. Pe 1 mai mi-au fost recoltate probele de acasă. A fost pozitiv. Sâmbătă au venit şi mi-au recoltat din nou şi au fost trimise la Bucureşti“ a spus Vienescu pentru Mediafax.

  Acesta a precizat că nu avea niciun fel de simptom atunci când a venit rezultatul de la prima probă: „În data de 28 aprilie am fost izolat la domiciliu împreună cu toată familia, dată de la care nu am ieşit din casă. În data de 1 mai mi s-a recoltat primul test la laboratorul spitalului nostru, la acest laborator se face deocamdată dublu test. Adică se face test aici şi trebuie să fie confirmat de către un laborator din ţară, pentru că este la început, de o săptămână şi se vrea confirmare pentru a nu fi greşeli pe teste. Pe 1 am primit rezultatul pozitiv, nu aveam nicio simptomatologie, ca să sun la 112 să mă declar suspect şi am rămas acasă. Din momentul acela m-am izolat şi de familie”.

  Acesta a spus că sunat la 112 imediat ce a primit și cel de-al doilea rezultat: „La ora 10.00 am primit rezultatul testului pozitiv. Imediat am sunat la 112 şi am anunţat să fiu preluat, pentru că, în momentul în care am fost anunţat că am coronavirus, am fost lac de apă, făcusem şi febră şi am sunat să vină să mă ia să mă ducă la Secţia de Boli Infecţioase”.

  Familia nu a fost testată

  Managerul susține că familia sa nu a fost testată, deoarece nu manifestă simptome, fiind doar izolați la domiciliu : „Nu au fost testaţi soţia şi copiii. Medicul de familie a spus că, în situaţia în care ar interveni anumite simptome, atunci pot să fie recoltaţi. Familia nu are simptome, deocamdată. În momentul de faţă sunt asimptomatici. Sunt izolaţi la domiciliu”.

  „Mi s-a spus că sunt asimptomatic“

  Dumitru Vienescu nu știe exact de la cine a contactat virusul COVID-19: „Nu pot să spun exact, 100%, dacă am luat virusul de la doamna doctor la care testul a ieşit pozitiv. (…) Acum, ştiind că am coronavirus, mă gândesc că poate şi pentru faptul că am vrut să fac multe şi am neglijat sănătatea mea. Acum mă gândesc la sănătate şi la familia mea. Situaţia radiologică este bună, nu am nimic la plămâni, temperatura am avut-o 36/4. Mi s-a spus că sunt asimptomatic. Am transpirat, probabil şi de emoţia aceea când am auzit că e pozitiv rezultatul. Acum sunt în sectorul de persoane cu COVID, confirmate pozitiv”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: