spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateProcesul dintre sindicatul polițiștilor locali și Primăria Târgu Jiu, strămutat la Olt

  Procesul dintre sindicatul polițiștilor locali și Primăria Târgu Jiu, strămutat la Olt

  Sindicatul Polițiștilor Locali din Gorj a solicitat strămutarea procesului prin care a contestat noua organigramă aprobată de Consiliului Local Târgu Jiu. Curtea de Apel Craiova a dat câștig de cauză sindicatului polițiștilor și a hotărât mutarea procesului la Tribunalul Olt.

  „Admite cererea de strămutare. Strămută cauza de la Tribunalul Gorj Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal la Tribunalul Olt Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Definitivă. Pronunţată azi 02.03.2021 conform art.402 cod proc.civilă“, a stabilit instanța de judecată a Curții de Apel Craiova.

  39 de polițiști locali au devenit agenți de pază

  Organigrama care a fost aprobată în urmă cu o săptămână prevede ca 39 de posturi de polițiști locali să fie transformate în agenți de pază. Este vorba de posturile ocupate de polițiști locali încadrați ca funcționari clasa a III-a, cu studii medii.

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a explicat faptul că instituția are cheltuieli anuale de 12 miliarde de lei vechi pentru asigurarea pazei sediilor cu firme private, iar polițiștii locali pot să presteze această activitate. În plus, edilul a mai precizat că indemnizația de hrană, de 1.100 de lei nu va mai fi acordată, însă, în schimb, polițiștii locali vor primi norma de hrană în cuantum de 350 de lei.

  Organizațiile sindicale ale polițiștilor au contestat organigrama, motivând că este vorba de discriminare între salariați.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!