spot_img
17 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateProfesor: „Iar începem școala cu buzunarele goale”

  Profesor: „Iar începem școala cu buzunarele goale”

  Vestea că veniturile nu cresc i-a dezamăgit pe dascălii gorjeni care sperau ca din septembrie să aibă lefuri mai mari. Ministerul Educației a transmis clar că nici după rectificarea bugetară nu este posibilă majorarea salarială promisă pentru că prioritățile sunt altele. La Gorj sindicatele acuză dezinteresul Guvernului față de domeniul educațional.

  “Din păcate și în acest an începem scoala cu buzunare goale. Guvernul a hotărât ca legea 153 să se aplice din 2023 deși inițial au promis altceva. Cadrele didactice sunt nemulțumite. Întotdeauna noi am rămas la coada sistemului. Sunt alte categoiii social-profesionale care sunt deja plătite după această lege. Ei au furat startul sau au avut persoane influente în conducerea ministerelor și au putut să beneficieze de creșteri salariale. Deci, practic, acestea sunt tăieri salariale. Această lege nu se aplică unitar degeaba se numește “Legea salarizăii unitare a personalului bugetar” deoarece pentru învățământ este neunitară”, a transmis Constantin Huică.

  Noi reguli

  Între timp premierul Flori Cîțu, alături de oficialii din educație și sănătate  au anunțat faptul că profesorii care nu sunt vaccinați împotriva noului coronavirus și care nici nu au trecut prin boală vor fi testați la fiecare 72 de ore împotriva COVID-19. Cei care refuză vehement și testarea vor fi suspendați pe perioada existenței unei incidențe de peste 6 cazuri la 1000 de locuitori în localitățile în care activează. Nu s-a discutat în privința costurilor, dacă testarea ar trebui suportată de dascăl sau de statul român.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: