spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateProgram extins pentru bolnavii de diabet, în Gorj

  Program extins pentru bolnavii de diabet, în Gorj

  Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și-a mărit programul, începând cu 11 aprilie. Noul program al acestui cabinet, printre cele mai căutate din Ambulatoriu, este de luni până vineri în intervalul orar 07:00 – 17:30, astfel încât 42 de bolnavi de diabet zaharat din județul Gorj pot beneficia de consultație.

  Datorită noului program de lucru, în fiecare zi pot beneficia de consult 42 de bolnavi de diabet zaharat din județul Gorj.

  Andreea Bianca Petrică, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, își desfășoară activitatea la acest cabinet, fiind angajata Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu din martie 2016. Este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie din Craiova, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova urmând rezidențiatul în perioada 2016-2020. De-a lungul anilor a publicat numeroase articole de specialitate în publicații medicale, a fost membru al unor echipe de cercetare științifică și a participat la mai multe manifestări științifice naționale și internaționale, dar și la cursuri de Nutriție-Dietetică.

  Peste 7.600 de pacienți au fost consultați anul trecut

  „Atât la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cât și la nivel județean, numărul de cazuri noi de diabet zaharat a crescut în ultimii ani. În cursul anului 2021, 7.668 de pacienți au beneficiat de consult la Cabinetul de Diabet zaharat din Ambulatoriul integrat. Din păcate, printre acești pacienți se numără și copii.

  Anul acesta, peste 2.250 de pacienți au beneficiat de serviciile acestui cabinet, martie fiind luna în care s-au prezentat cei mai mulți bolnavi – 739.

  În Cabinetul de Diabet, nutriţie şi boli metabolice, pacienții beneficiază de consult medical, eliberare rețete compensate cu medicamentația specifică afecțiunii de care suferă, monitorizarea stării de sănătate, de sfaturi medicale privind conduita terapeutică, de sfaturi utile despre dietă, despre modul corect de administrare a insulinei.

  De asemenea, medicul de la cabinet, care se ocupă de diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor cauzate de nutriţia inadecvată şi tulburări de metabolism, îi ajută pe pacienți să afle cât mai multe lucruri despre complicațiile acute și cornice, dar și despre automonitorizarea glicemiei“, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: