spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateProiect de hotărâre de Consiliu Local în privința deșeurilor aduse la groapa...

  Proiect de hotărâre de Consiliu Local în privința deșeurilor aduse la groapa ecologică din Târgu Jiu

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că a inițiat proiectul de hotărâre privind interzicerea depozitării deșeurilor din alte localități doar cu aprobarea Consiliului Local: „Am inițiat astăzi proiectul de hotărâre care prevede interzicerea depozitării gunoiului provenit din alte localități decât cele de pe raza județului Gorj în groapa de gunoi de la Târgu Jiu“.

  La depozitul de la Târgu Jiu sunt aduse deșeuri din județul Alba. Acțiunea este perimată deoarece autoritățile din Alba au anunțat că peste puțin timp va fi pusă în funcțiune o groapă ecologică, cea mai mare din Transilvania, realizată pe fonduri europene, astfel că gunoiul nu va fi dus la sute de kilometri distanță.

  Aprobarea pentru depozitarea deșeurilor din alte localități

  Localitățile din județul Gorj care aduc gunoiul la Târgu Jiu trebuie să obțină aprobarea Consiliului Local: „De asemenea, localitățile gorjene care aduc gunoiul aici vor trebui să obțină aprobarea Consiliului Local până la data de 1 iunie 2021. În acest caz, societatea Polaris va ține evidența pentru fiecare localitate în parte și va prezenta consilierilor locali, trimestrial, o situație ce va cuprinde, printre altele, cantitatea și tipul deșeurilor.

  Această măsură este menită să înlăture problema mirosului emanat de groapa de gunoi prin eliminarea intervalului lung de timp dintre colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor, timp în care acestea se descompun și creează disconfort în cartierele din apropiere“, a transmis Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: