spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitatePSD vrea piste pentru bicicliști în Târgu Jiu

  PSD vrea piste pentru bicicliști în Târgu Jiu

  Social-democrații din Consiliul Local Târgu Jiu solicită autorităților locale să realizeze piste pentru bicicliști în oraș. Sumele necesare acestor investiții ar urma să fie atrase din fonduri europene nerambursabile,PNRR, astfel încât lucrările să nu afecteze bugetul local.

  Proiectul inițial de consilierii PSD vizează protejarea cetățenilor care folosesc aceste mijloace de transport. În prezent, în Municipiul Târgu Jiu , doar în zona de pe insulița Jiului este marcat spațiul pentru bicicliști.
  „Având în vedere faptul că primăria a pierdut prima oportunitate pentru a accesa fonduri nerambursabile în vederea construirii de piste pentru biciclete, consilierii PSD, aflați în opoziție, au inițiat și înregistrat un proiect de hotărâre în vederea accesării acestor fonduri, în etapa a doua. Consilierii PSD consideră absolut necesar să fie realizate piste pentru biciclete, pe o lungime de minimum 50 de kilometri, în vederea fluidizării traficului din municipiul Târgu-Jiu, prin încurajarea cetățenilor sa folosească bicicleta sau trotineta electrică, în condiții de siguranță. De asemenea, proiectul vizează protejarea pietonilor din zonele pietonale, realizând piste speciale pentru biciclete și trotinete electrice, astfel încât traficul din zonele pietonale să se desfășoare în mod organizat”, a transmis consilierul local Eduard Lădaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: