spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateRezultat de excepție pentru învățământul din Gorj. Licean calificat în lotul României...

  Rezultat de excepție pentru învățământul din Gorj. Licean calificat în lotul României pentru Olimpiada Internațională de Fizică

  Ștefan Alexandru Ișfan, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a câștigat medalia de bronz la faza națională a Olimpiadei de fizică și a fost cooptat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Fizică, rezultat care nu a mai fost atins de mulți ani de către un elev din Gorj.

  Rezultatele au fost publicate chiar de Ziua Internațională a Copilului. Probele de la olimpiada din acest an s-au desfășurat online, având în vedere restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

  „Întreaga olimpiadă a constat în două etape, județeană și națională, ambele desfășurându-se online. În cadrul etapei naționale a mai fost și proba de baraj pentru selecția în Lotul lărgit al României la Olimpiada Internațională de Fizică. La faza națională am obținut medalia de bronz, iar la proba de baraj m-am clasat pe locul 18 din 50 de candidați, iar primii 20 au intrat în lotul lărgit“, ne-a povestit

  Ștefan Alexandru Ișfan, care este fiul fostului inspector general școlar, Ion Ișfan.

  Visează să participe la Olimpiada Internațională de Fizică

  La sfârșitul acestei săptămâni vor avea loc probele de selecție pentru lotul restrâns al României din care vor face parte doar cinci elevi. Ștefan Alexandru Ișfan speră să se numere printre aceștia: „Selecția se va face în urma a trei teste care vor fi susținute pe 4, 5 și 6 iunie. În urma testelor se vor cumula punctajele totale de la fiecare test și primii cinci elevi vor reprezenta România la Olimpiada Internațională. Îmi doresc să mă calific pentru că este, oarecum, visul oricărui olimpic. Îmi doresc să ajung la Olimpiada Internațională încă din clasa a VI-a de când am început să particip. Atunci nu mă așteptam să ajung nici în Lotul lărgit“. Cel mai bun rezultat obținut de Ștefan Alexandru Ișfan a fost în clasa a VI-a când a obținut locul II și medalia de aur.

  Nu se știe cu exactitate cum se va desfășura Olimpiada Internațională de Fizică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: