spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitatePremiu important obținut de un gorjean la Campionatul Balcanic de Masaj

  Premiu important obținut de un gorjean la Campionatul Balcanic de Masaj

  Gorjeanul Valeriu Cristian Bărbuică, agent la Penitenciarul din Târgu Jiu, a câștigat două premii importante la Campionatul Balcanic de Masaj, care a avut loc în Serbia, la sfârșitul săptămânii trecute.

  „Mă bucur că am fost membru în echipa națională a ROMÂNIEI la Campionatul Balcanic de Masaj din Serbia 2021, unde am obținut mențiune la ambele categorii, freestyle & swedish. Concurenții au fost extrem de profesioniști și într-un număr foarte mare. La ambele categorii au fost 20 de participantii din țapte țări balcanice.M ultumesc tuturor pentru gandurile bune și sustinere!“, a transmis maseurul gorjean pe pagina sa de Facebook.

  România a obținut cinci medalii

  Echipa României a obținut cinci medalii la Campionatul Balcanic de Masaj: Kinga Katalin Jenei – Medalie de aur (Free style ) și vicecampiona Balcanică; Constantin Duca – Medalie de aur (Swedish); Csata Levente  – Medalie de argint (Swedish); Tudor Gherman – Medalie de bronz (Free style); Valeriu Cristian Bărbuică – mențiune(Free style & Swedish).

  Cum a început pasiunea pentru masaj

  Valeriu Cristian Bărbuică este antrenor de masaj în cadrul Academiei Reflexovital Târgu-Jiu, dar şi manager zonal în Asociaţia de Masaj şi Terapii Complementare (AMTC).

  „Singura legătură dintre cele două profesii pe care le practic este comunicarea. La penitenciar se pune un mare accent pe dialogul cu persoanele care se află în detenţie, iar în ceea ce priveşte masajul, totul începe de la comunicarea cu beneficiarul. În rest, nu există o altă legătură“,  a spus Valeriu Cristian Bărbuică. Acesta a povestit și cum a început pasiunea sa pentru masaj: „În urmă cu trei ani, am mers cu soţia mea la un work-shop care se desfăşura la Sibiu. Cineva de acolo m-a văzut şi m-a întrebat de ce nu învăţ şi eu.

  Am fost pus să fac câteva manevre pe un pacient care se afla pe masă. A văzut că am îndemânare şi mi s-a recomandat să mă încriu la o şcoală de mesaj, care funcţionează la Sibiu. Am urmat cursurile acelei şcoli pe o perioadă de şapte luni de zile, iar, la final, în urma susţinerii unui examen, am obţinut calificarea de tehnician maseur.

  Cel mai greu a fost până când mi-am căpătat o anumită îndemânare. Nu mi s-a părut greu să deprind această meserie, pentru că fac asta din pasiune“.

  El practică diferite tipuri de masaj, în special pe cel terapeutic care tratează anumite afecţiuni.

  Pentru că vrea să se perfecţioneze s-a înscris la Facultatea de Kinetoterapie şi motricitate din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: