spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateRomanescu: “Agenția de Mediu și Garda de Mediu, la fel de culpabili...

  Romanescu: “Agenția de Mediu și Garda de Mediu, la fel de culpabili ca Polaris”

  Un nou atac la instituțiile statului, din partea primarului Marcel Romanescu pe tema gropii de gunoi din Târgu Jiu. Edilul susține că nu se ajungea în situația de față dacă instituțiile, cu atribuții de control, și-ar fi făcut treaba la timp.

  Marcel Romanescu afirmă că atât societatea Polaris cât și Agenția de Mediu și Garda de Mediu se fac vinovate pentru deranjul cauzat cetățenilor în urma scandalului gunoaielor de la Gorj. Deși instanța a decis că groapa de gunoi din Târgu Jiu rămâne închisă, autoritatea publică din Târgu Jiu dă asigurări că măsura nu afectează, momentan, târgujienii. Tarifele au rămas aceleași și deșeurile se ridică la timp.

  “Nu ne afectează, momentan, decizia dată de instanță. Polarisul încă ridică gunoiul la nivelul Municipiului Târgu Jiu. Cred că după discuția pe care am avut la Constanța au înțeles că în afară de drepturile pe care le din partea cetățenilor Municipiului Târgu Jiu au și obligații. Eu sper ca să putem să păstrăm o relație rezonabilă, așa cum a fost și în trecut, cel puțin cu cei care colectează gunoiul de pe raza Municipiului Târgu Jiu. Să își asume faptul că e o problemă a Holdingului Polaris și a instituțiilor abilitate, pentru că nu vreau să exonerez pe nimeni de responsabilitate, și Agenția de Mediu și Garda de Mediu au avut la dispoziție cel puțin 15 ani ca să rezolve această problemă. Nu au rezolvat-o, și, cred că sunt la fel de culpabili ca și societatea Polaris, pentru că una era dacă aceste măsuri erau puse în aplicare în 15 ani, alta este cum au acționat acum. Exact când au depistat cancerul, au încercat să rezolve problema. Nu, problema trebuia rezolvată în timp și trebuia aceste măsuri, nu aduse pe repede înainte în ultima perioadă, trebuia impuse din timp. Dacă realizau câte o măsură, din ce știu eu sunt 14 măsuri, câte o măsură în fiecare an, în 2021 groapa de gunoi nu trebuia să arate așa cum arată în prezent”, Pe de altă parte Romanescu vorbește, pentru prima data, despre posibile discuții în contradictoriu cu agentul de salubritate. “Pe moment ,nu vreau să comentez partea de prețuri, tarifele rămân aceleași. În condiții de criză, acționăm cu duritate maximă dacă nu ajungem la o înțelegere”.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: