spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateCFR s-a săturat de amenzi. A anunțat că va moderniza trecerile de...

  CFR s-a săturat de amenzi. A anunțat că va moderniza trecerile de cale ferată din Târgu Jiu

  Noi promisiuni vizează trecerile la nivel de cale ferată din Târgu Jiu. De ani de zile autoritățile au tot promis demersuri care să rezolve problema șoferilor, însă nu s-a trecut niciodată la fapte. Primarul Marcel Romanescu susține că a primit asigurări că lucrările ce vizează astfel de investiții au fost finanţate din bugetul de stat.

  În ultimele luni Poliția Locală Târgu Jiu a aplicat CFR-ului mai multe amenzi pentru disconfortul creat de trecerile la nivel cu calea ferată din Târgu Jiu. Aproape toate traversările sunt într-o stare de degradare accentuată, ceea ce crează necazuri șoferilor. Primarul Municipiului Târgu Jiu susține că a fost anunțat de oficialii din Ministerul Transporturilor că cele trei treceri, despre care se vorbește de ani de zile că vor fi reabilitate, au fost anul acesta prinse pe lista de investiții.  “M-am întâlnit cu secretarul de stat care se ocupă de partea de circulație și transport din ministerul de resort în privința celor trei treceri de cale ferată. Lucrurile, după părerea mea, au intrat pe făgașul normal, adică urmează perioada de licitație. Sunt în pregătire studiile de fezabilitate și vom avea trei treceri de la nivel de cale ferată realizate în mod corespunzător. Tudor Vladimirescu, Ana Ipătescu cu 9 Mai și Mărgăritarul sunt cele trei treceri de cale ferată care au fost prinse în proiectul Ministerului Transporturilor. Două dintre ele sunt pe bugetul Ministerului Transportului, una este prinsă pe finanțare europeană”, susține primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Ca la Curtișoara

  Autoritatea publică din Târgu Jiu a primit asigurări că lucrările vor fi efectuate în 2021. Sumele necesare investiției nu sunt foarte mari, însă este vorba despre avizele care necesită aprobarea lucrărilor. “Tot balizajul se va face în mod electronic. Vor fi bariere funcționale printr-o comandă de genul acesta, și, în primul rând, vorbim despre amenajare la nivelul solului. Cred că avem un pasaj de genul acesta la Curtișoara. Vor fi amplasate niște traverse care facilitează circulația pentru ca șoferii să nu își mai strice autoturismele”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Inainte de alegeri, Romanescu spunea ca va face pasaj pe sub calea ferata pe 9 Mai-Ana Ipatescu, ca s-au aprobat si fondurile. Cum a castigat alegerile, n-a mai pomenit de subiect. E multumit ca l-au votat fraierii.

   In schimb, a distrus multe trotuare din Tg Jiu, a facut alveole, a distrus spatii verzi, locuri de joaca pentru copii si a facut parcari in locul lor.

   Plus ca multe trotuare, in ultimul timp, sunt in panta, persoanele ce merg in carut cu rotile nu mai pot circula, pt ca se prabusesc, mai ales la trecerile pt pietoni, in dreptul caselor, unde trotuarul e cu totul in panta, nu doar zona bordurii, cum e normal, pentru a-si baga omul masina in curte.

   Vrea sa distruga si trotuarele de pe Ecaterina Teodoroiu pt a face alte alveole, parcari pe trotuar, dand de inteles ca locuitorii din zona au obligatia sa-si cumpere si a doua masina pentru a o parca pe trotuar, prima ramanand in curte. Minte de om bolnav.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: