spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateSalvamontiștii au șters inscripțiile lăsate de turiști în Cheile Sohodolului

  Salvamontiștii au șters inscripțiile lăsate de turiști în Cheile Sohodolului

  Salvamontiștii gorjeni au reușit să șteargă inscripțiile lăsate de unii turiști pe monumentul naturii „Inelul domniței“ din Cheile Sohodolului, arie naturală protejată, unică prin formațiunile calcaroase construite, aici, de natură.
  Acțiunea de ștergere a inscripțiilor a fost una dificilă, deoarece acestea au fost făcute cu vopsea și au fost înlăturate cu greutate. Salvamontiștii au muncit câteva ore, pentru a curățat roca, totul făcându-se mecanic.
  „«Opera» artistului neînțeles din Palilula și cele ale altora ca el au fost aruncate la lada de gunoi a istoriei nescrise despre vandalii munților.
  Salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au realizat o acțiune de refacere a cadrului natural prin, înlăturarea inscripțiilor făcute cu vopsea pe monumentul naturii „Inelul domniței” din Cheile Sohodolului, munții Vâlcan. Salvamontiștii au răzuit mecanic inscripțiile, cât a fost posibil, apoi au folosit o soluție de apa cu praf de calcar pentru a acoperi și ultimele urme ramase.
  Din păcate, artiști neînțeleși vor continua sa se manifeste în acest fel și o implicare a instituțiilor abilitate sa gestioneze arealele naturale protejate și să mențină ordinea publică în acestea, este mai mult decât necesară“, au transmis reprezentanții Salvamont Gorj.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: