spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe redeschide Transalpina. Vezi în ce condiții se poate circula!

  Se redeschide Transalpina. Vezi în ce condiții se poate circula!

  Circulația pe cea mai înaltă șosea din România ar putea fi deschisă oficial începând de săptămâna viitoare. Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova a cerut drumarilor gorjeni să pună la punct ultimele detalii pentru ca tronsonul să poată fi redat circulației.

  După mai bine de două săptămâni de muncă zilnică drumarii gorjeni respiră ușurați. Zăpada de pe carosabil a fost eliminită și în curând cel mai înalt drum din tară va fi redeschis publicului larg. „Domnul Alin Golumbeanu, directorul general regional al DRDP Craiova, ne-a cerut în ședința operativă de ieri ca până vineri să terminăm toate lucrările de siguranță rutieră pe Transalpina. A specificat clar că este vorba despre lucrările de siguranță rutieră, adică semnalizare, parapete acolo unde s-a distrus astă-iarnă și dacă va mai fi nevoie, vom mai suplimenta cu parapete. După această măsură, urmează ca săptămâna viitoare, marți sau miercuri cel mai târziu, comisia formată din reprezentanți de la Drumurile Naționale, Poliție, Salvamont și în funcție de ce va mai stabili domnul prefect, se va deplasa pe Transalpina. Domnul director a solicitat să urgentăm activitățile ca în cazul în care se vor mai stabili și alte măsuri să avem timp până la sfârșitul săptămânii viitoare să deschidem Transalpina”, a declarat Ion Tudor.

  Cabanierii, din nou urecheați

  Directorul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu face apel la populație să nu grăbească lucrurile. Ion Tudor îi atinge în felul acesta pe cabanierii din zona Rânca care au forțat mâna autorităților în vederea deschiderii principalei atracției din Gorj. „Drumul este negru, dar circulație pe Transalpina nu înseamnă doar asta. Am avut și evenimente imprevizibile, au fost și accidente și nu vrem să se mai întâmple. Mai presus decât orice este siguranța participanților la trafic. În rest, ceea ce zic de pe margine unii sau alții, e treaba lor, pe noi ne interesează siguranța participanților la trafic”, a declarat directorul SDN Târgu Jiu, Ion Tudor. În primă fază se va circula cu restricție. Limita de viteza va fi de 30 de kilometri la ora și cea de tonaj de 3,5 tone.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: