spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateSfatul unui fost lider de sindicat, din Valea Jiului, pentru protestatarii CE...

  Sfatul unui fost lider de sindicat, din Valea Jiului, pentru protestatarii CE Oltenia

  Fostul preşedinte al Sindicatului „Muntele” CEH a comentat situația angajaților din CEO, cei care militează pentru punerea în aplicare a Legii minerilor. Petre Nica, cel care a făcut pasul în politică, candidând la alegerile trecute la funcția de primar al Municipiului Petroșani din partea PMP, susține că instabilitatea actuală se datorează mișcării sindicale care a eșuat în rolul său de a proteja angajatul.

  „Ceea ce voi, cei din CEO, trăiți acum, noi, cei din CEH, am trăit în urmă cu mai bine de 6-7 ani, și nu vă spun asta pentru prima dată.
  MIȘCAREA SINDICALĂ a eșuat demult, si vina este comună, atât a liderilor dar și a membrilor simpli. Nu voi insista pe acest subiect, nu mai are importantă, ceea ce vreau însă să vă spun, este faptul că cereți un mic când de fapt aveți dreptul la o friptură!
  Parcursul energiei pe bază de cărbune este deja unul creionat, asumat de către politicieni doar că nici unii, nici alții nu vor să știți asta!
  România are nevoie IMEDIATĂ de STRATEGIA ENERGETICĂ mai ales acum, odată cu aprobarea PNRR-ului prin care țintele sunt asumate iar anumite finanțări depind de îndeplinirea lor.
  Această coaliție de guvernare nu mai are absolut niciun motiv să nu aprobe această strategie in mod URGENT, intrucât au cu siguranță si specialiști iar la Ministerul Energiei sunt sertare pline cu drafturi pe această temă!
  Mai apoi aveti parlamentari care trebuie să creioneze PROGRAMUL DE PROTECTIE SOCIALĂ al salariaților, asa cum au stiut sa facă PENSII SPECIALE trebuie să stie să facă si asta, in concordanță cu regresul activității de la CEO.
  Mai apoi, renegociați CCM-ul pentru că nu e vina voastră că România prin guvernele sale nu a știut să-și sprijine și să-și asigure securitatea energetică!
  Să cereți acum pensionarea mai devreme și cresterea salariilor este întradevăr un drept dar nu va face decât să îngroape și mai tare CEO, dacă nu obțineți ceea ce eu v-am spus mai sus!
  Vă doresc sănătate, înțelepciune și puterea de a lupta voi pentru voi!”, le-a transmis Petre Nica angajaților din CE Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: