spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateSindicalist CEO: Se trage de timp cu pensionările, să apară o nouă...

  Sindicalist CEO: Se trage de timp cu pensionările, să apară o nouă lege a pensiilor

  Sunt în continuare sincope în ceea ce privește pensionările de la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Unul dintre sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia este de părere că la casele de pensii se tergiversează pensionările din minerit și termocentrale. Motivul ar fi apariția unei noi legi a pensiilor. Vasile Tivig, sindicalist la Complexul Energetic Oltenia, a afirmat că interestul Statului și al instituțiilor sale este un număr cât mai mic de pensionari. Acest lucru înseamnă mai puține cheltuieli cu plata pensiilor.

  Sindicalistul susține că s-ar face tot posibilul ca și de la Complexul Energetic Oltenia să se pensioneze cât mai puțini mineri și energeticieni. Noua lege a pensiilor ar trebui să fie elaborată în perioada următoare și să se aplice de anul viitor.

  Se trage de timp cu pensionările, să apară o nouă lege a pensiilor. Acest lucru este destul de clar, având în vedere că se pregătește o nouă lege a pensiilor. Dat fiind faptul că situația economică a țării este cea pe care o știe toată lumea și se tot vorbește de reduceri și de aplicarea de taxe, atunci obiectivul este și cheltuieli mai mici cu fondul de pensii gestionat de Stat. Prin urmare, nu ar trebui să surprindă pe nimeni dacă anumite facilități vor dispărea, inclusiv în ceea ce privește sistemul public de pensii”, a declarat Vasile Tivig, sindicalist în Complexul Energetic Oltenia.

  Este de amintit că săptămânal au loc discuții între sindicate și avocați pe tema pensionărilor de la Complexul Energetic Oltenia. Federaţia Naţională a Muncii a organizat și miercuri la Târgu Jiu și la Motru noi întâlniri cu apărători din cabinetele de avocatură, privind Legile 74 şi 197, precum și pe recalcularea pensiilor.

  Minerii, energeticienii și foştii salariaţi din unităţile prestatoare au fost chemaţi să vină cu câte o copie după cartea de muncă, decizia de pensionare carte de identitate și, eventual, adeverinţe cu câştigurile obţinute. De asemenea, au fost prezenți expropriaţii din zonă (titulari şi/sau moştenitori de drept) care nu au fost despăgubiţi pentru terenurile afectate de minerit și termocentrale. Întâlnirile cu avocații vor continua.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: