spot_img
26 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgujienii care stau la casă somați să își parcheze mașinile în curte

  Târgujienii care stau la casă somați să își parcheze mașinile în curte

  Primarul Municipiului Târgu Jiu s-a săturat să vadă pe bulevarde mașini parcate pe un sens de mers. Marcel Romanescu susține că cetățenii care stau la casă ar trebui să își țină autorturismele în curte. “Banda dinspre trotuar trebuie să rămână, definitiv, doar pentru transportul în comun, ambulanță, pompieri și biciclete”, a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

  În Comisia de Circulație s-a luat decizia ca pe o stradă principal din Târgu Jiu parcarea autorurismelor să fie interzisă. “Comisia de circulație a decis ca Bulevardul Ecaterina Teodoroiu să fie împânzit de semne de circulație cu staționare interzisă. De la fabrica de pâine până la podul de la Jiu. În același timp, încercăm să creăm alveole în trotuar pentru ca cetățenii din acea zonă să poată să parcheze mașinile suplimentare, nu prima mașină. Am observat, în toate cartierele din Municipiul, că de foarte multe ori cei care stau la curte preferă să își lase mașina la poartă și, în felul acesta, și, atunci, când e dezăpezire și pentru transportul în comun și pentru diverse intervenții, blochează calea de acces. Noi ne-am mai luat o obligație, ca până la sfârșitul anului 2023, odată cu implementarea proiectelor pe transport în comun, toate benzile de circulație sau unde sunt două benzi pe sens trebuie eliberate. Adică banda dinspre tortuar trebuie să rămână, definitiv, doar pentru transportul în comun, ambulanță, pompieri și biciclete”, susține Marcel Romanescu.

  Parcare pe Jiu

  Pe de altă parte primarul dă înainte cu parcarea de pe malul Jiului.  “Suntem în continuare într-o legătură foarte apropiată cu reprezentanții Hidroelectrica pentru preluarea acelui teren de 4 hectare unde vrem să amenajăm o mega parcare. Acolo e vorba de o parcare de aproximativ 5 600 de mașini. Cetățeanul care nu are nevoie, pe o perioadă de timp, de mașină, decât să o lase undeva pe domeniul public și se încurce circulație sau să ocupe un loc pe care poate fi dorit de altcineva, poate să o ducă în acea parcare de tranzit”, a transmis Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  1. Pe strada 14 Octombrie, de ce proprietarii de case parchează pe stradă gratis? Pe strada Vasile Militaru există o grămadă de blocuri unde se parchează pe stradă, chiar în fața blocului, fără a se plăti ceva, deși există o parcare în spate.Acolo de ce nu se dă cu var ca să marcheze locurile de parcare?

  2. Daca alveolele o sa fie ca cele din centru, o sa cam dispara trotuarele. Este un fel de mutilare a orasului, plus ca o sa vedem parcate masini total aiurea cu rotile din fata pe trotuar acela care va mai ramane, cum vedem si prin centru.

  3. Si pietonii pe unde mai circula? In Europa a inceput a se renunta la mersul cu masina in localitati, la Tg jiu se incurajeaza chiar achizitionarea de masini suplimentare.
   Deja pe Unirii in centru e tot mai anevoios de circulat pe trotuar, niste incompetenti au spart trotuarul si au facut alveole pentru masini.

   Peste 70% din berlinezi au cel putin o bicicleta.

   Berlin: multe străzi au piste pentru biciclete noi, largi, în locul unor benzi pentru autovehicule.

   New York: oficialii au anunțat că 64 de kilometri de străzi vor avea piste de biciclete și trotuare mai late începând din luna mai.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: