spot_img
Altele
  AcasăActualitateTensiuni între Drumurile Naționale și Romsilva, după accidentul din Defileul Jiului

  Tensiuni între Drumurile Naționale și Romsilva, după accidentul din Defileul Jiului

  Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRPD) Craiova este nemulțumită de colaborarea cu Romsilva în privința administrării zonei din apropierea drumurilor naționale care străbat zone împădurite sau montane.

  Cristi Tudor, reprezentantul DRDP Craiova, a spus că zona aflată la o înălțime de peste 30 de metri deasupra drumului se află în administrare altor instituții: „Ca administrator al drumului, avem în administrare, în zonele de defilee, partea superioară a taluzului, cum este pe Defileul Jiului, maxim o înălțime de 30 de metri. Taluzul este securizat cu plasă, este undeva la o înălțime de 20 de metri. Mai sus de această zonă nu este în administrarea noastră. Sunt alte instituții care trebuie să intervină acolo“.

  Acesta a precizat că piatra care s-a prăbușit în Defileul Jiului și a dus la decesul unui șofer a căzut de la o înălțime de peste 100 de metri.

  CNAIR solicită înființarea unei comisii

  Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a solicitat înființarea unei comisii pentru ca procedurile să fie parcurse mult mai rapid: „Directorul general al CNAIR, domnul Cristian Pistol, a solicitat formarea unei comisii, din specialiști de la Drumui, Romsilva, Parcurile Naționale. Problemele trebuie tranșate, pentru că eu, dacă doresc să tai un copac care pune în pericol siguranța traficului, sau să disloc o rocă, Romsilva sau cei de la Parcurile Naționale vin și spun că nu pot să-l tai, deoarece este o zonă protejată. Eu nu am voie să tai acel pom fără toate avizele necesare. Dacă mergi la Parcul Național ca să iei un aviz, trebuie să fie consultat Consiliul Științific. Trebuie urgentate procedurile. Nu am primit un răspuns la această solicitare“, a mai precizat Cristi Tudor, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: