spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateTitlul "Gorjeanul anului", pentru un antrenor emerit

  Titlul „Gorjeanul anului”, pentru un antrenor emerit

  Antrenorul de atletism Ion Bură va primi titlul „Gorjeanul anului 2021”. Titlul este acordat anual, în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean și se adresează celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea județului, prin activitatea întreprinsă.

  Născut în Craiova, antrenorul emerit de atletism Ion Bura este o legendă în Gorj. În 33 de ani de carieră în sport, a strâns peste 1.000 de medalii și cinci recorduri naționale. Cea mai dragă dintre medalii îi este “Meritul Sportiv clasa 1” oferită în 2004 de Ion Iliescu. Ion Bură este membru fondator la Clubul Sportiv ”Pandurii” Târgu Jiu, iar în 1990 a devenit antrenor federal în cadrul Federației Naționale de Atletism.

  Începând cu 1997, Bură a fost recunoscut de Ministerul Sportului ca antrenor emerit, pregătindu-i pe tinerii gorjeni pentru performanța în atletism.

  „Cu toate că este doljean la origine, Alexandru Ion Bură a ales să își dezvolte parcursul profesional în județul Gorj. Printr-un frumos concurs de împrejurări, în anul 1976 ajunge pentru prima dată în Târgu Jiu ca tânăr sportiv, când participă la o competiție de atletism pe care o câștigă, iar mai târziu, după 3 ani, decide să se mute definitiv în orașul lui Brâncuși, debutând în cariera de antrenor cu speranțe și obiective ambițioase. (..) Întreaga activitate, caracterizată de efortul continuu de a descoperi și a pregăti campioni de talie mondială, modestia, ambiția și munca susținută de peste 40 de ani, prin care și-a adus aportul la promovarea sportului gorjean și nu numai, îl recomandă pe domnul Alexandru Ion Bură pentru a primi titlul de ”Gorjeanul anului 2021”, cea mai înaltă distincție a județului Gorj” , se arată proiectul întocmit pentru a fi suspus votului consilierilor județeni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!