spot_img
31.4 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateSe închid afaceri în Gorj, din cauza costurilor mari la utilități

  Se închid afaceri în Gorj, din cauza costurilor mari la utilități

  Mediul de afaceri din Gorj se teme de iarna ce urmează. Din cauza facturilor la utilități, tot mai mulți patroni iau în calcul să sisteze activitățile comerciale. Pe lângă plata la energie electrică și gaz, dările la stat rămân o povară pentru patronii gorjeni.

  Ion Fugaru deține mai multe afaceri în Gorj, însă susține că cea din domeniul panificației este cea mai puțin rentabilă. Consumul mare de energie electrică face ca omul de afaceri să ia în calcul închiderea fabricii de pâine din localitate Tg Cărbunești.
  „Mi-a venit la factura de curent 1200 lei în plus, curent 2200 de lei în plus, și nu a venit încă iarna. Mă gândesc să închid, ce să fac? Decât să rămân cu restanțe la Finanțe o lună de zile, în a doua lună să depășesc miliardul de lei, mai bine închid! Mă duc în cap și mai bine iau decizia închiderii. Închid brutăria, că acolo e consum mare. Probleme sunt mari! Ce face un pensionar cu 1000 de lei pensie?”, a spus Ion Fugaru la Radio Infinit.

  Un alt om de afaceri din Gorj care se gândește să închidă activitatea este Ion Pau. Fabrica de mobilă ar putea fi închisă pe perioada sezonului rece. „Gazul s-a scumpit cu 240%, într-un an, energia electrică s-a scumpit cu 90%. O firmă care face o producție de un milion și ceva de lei, să-ți vină factura de 12-13% din totalul costurilor, ce șanse mai ai să mai lucrezi? Zero șanse! Ne așteptăm, dintr-o zi în alta, să punem lacătul pe fabrică. Nu știu dacă voi face față, pentru că, în perioada rece, costurile cu energia cresc, deoarece trebuie încălzite toate spațiile, costurile cu gazul cresc”, a spus Ion Pau.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!