spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateUATAA Motru, amendată cu 60.000 de lei de Garda de Mediu pentru...

  UATAA Motru, amendată cu 60.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluare

  Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a fost amendată cu suma de 60.000 de lei de către Garda de Mediu Gorj. „Un alt operator economic din zona Motru care asigură agentul termic, verificat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a încălcat legislația de mediu. Și în acest caz a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 60.000 lei“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a instituției.

  UATAA Motru are nevoie de peste nouă milioane de lei

  Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, a explicat că s-au constat abateri în privința gestionării necorespunzătoare a cenușii, dar și în ceea ce privește poluarea atmosferei.

  UATAA Motru se confruntă cu mari probleme în privința funcționării. Unitatea se confruntă cu mari probleme. Aceasta are nevoie de aproximativ nouă milioane de lei pentru a putea funcționa. Banii sunt așteptați de la guvern. Au fost trimise mai multe solicitări din partea Primăriei Motru pentru acordarea acestei sume, dar fără vreun rezultat. UATAA are nevoie de fonduri pentru a achita certificatele de CO2, dar și pentru a acoperi pierderile.

  Peste 4.500 de locuințe, școli și instituții din Motru sunt racordate la sistemul de alimentare cu energie termică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: