spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou scandal la Crasna.“M-a amenințat că unde mă prinde mă omoară”

  Un nou scandal la Crasna.“M-a amenințat că unde mă prinde mă omoară”

  Localnicii comunei Crasna au ajuns la culmea disperării. Oamenii susțin că nu mai suportă disconfortul creat de o balastieră ce își desfășoară activitatea în zonă. Cer autorităților să ia măsuri, altfel vor ieși în stradă.

  În ciuda reclamațiilor venite dinspre localnici, balatiera ce aparține familiei directorului economic al Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu, Gigel Capotă, continuă să funcționeze. Oamenii susțin că nu mai au apă în fântâni de când exacavările în râul Blahnița sunt tot mai adânci. “M-am adresat peste tot, la Garda de Mediu, la Protecția Mediului, la Apele Române. Balastiera este foarte aproape de locuințele noastre, produce un zgomot insuportabil, deranj public, ape poluate, praf în aer și degradează mediul de viață civilizat din comuna Crasna. Numitul Gigel Capotă și asociatul dumnealui, Laviniu Lupulescu, spun că au relații peste tot, la Garda de Mediu, Apele Române, APM, peste tot. Nu știu de ce nu se iau măsuri, să fie oprită definitiv balastiera și să îi tragă cineva la răspundere. Au degradat albia râului Blahnița, care arată jalnic. Au adâncit până la 9 metri și au lărgit râul prin excavare până la 150 de metri. Din cauza excavărilor au secat și fântânile din zona unde au excavat și pe distanța cât ține satul. Nimeni nu ia în considerare reclamațiile. Garda de Mediu nu mă bagă în seamă, la fel și APM și Apele Române. Consider că își bat joc de oameni”, susține localnicul Valentin Frățilă.

  Amenințări

  Bărbatul susține că, neputincios, a încercat să stea de vorbă cu proprietarii balastierei și să le explice situația. Fără rezultate! “Eu am și semnături de la oamenii din sat. Am dus copii și dovezi la Garda de Mediu că oamenii nu mai acceptă funcționarea balastierei lângă sat și lângă locuințele noastre. Consider că este amplasată ilegal, pentru că este prea aproape de locuințe. Dumnealor spun că au o distanță de 500 de metri, dar este fals, pentru că sunt la maxim 60 de metri de primele case. Să meargă cineva la fața locului și să vadă despre ce este vorba. Se văd numai pulberi de praf galben-ruginiu care ne pun sănătatea în pericol. Putem să ne îmbolnăvim de silicoză sau alte boli de plămâni. Acolo sunt oameni civilizați și au dreptul la viață. Am încercat să stau de vorbă și cu Gigel Capotă, care îmi este și vecin, și cu Laviniu Lupulescu, asociatul dumnealui. Domnul Lupulescu spune că are acte, că este proprietar pe teren. M-a amenințat că unde mă prinde mă omoară pentru faptul că am prezentat dovada faptelor pe care le fac. Este dureros ce se întâmplă acolo, ne-a distrus terenurile și nu mai avem o viață civilizată”, a mai declarat cetățeanul.

  Balastiera de la Cransa a fost amendată în nenumărate rânduri, ultima sancțiune fiind aplicată în urmă cu două luni de zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: