spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateUnde se duce excedentul bugetar înregistrat de Primăria Târgu Jiu!

  Unde se duce excedentul bugetar înregistrat de Primăria Târgu Jiu!

  Excedentul bugetului local al Primăriei Târgu Jiu în cursul anului 2022 este de peste 12 milioane de lei. Suma urmează să fie repartizată pentru realizarea unor investiții pe raza Municipiului. Printre lucrările deja anunțate se numără „Amenajare parc Calea Eroilor- Str. Gheorghe Tătărăscu”, „Amenajare heliport insuliță”, lucrări în cartierul Plopilor dar și „Achiziție de mijloace de transport public”. Totodată, parte din sumă va merge către capitalul societății Edilitara.

  Banii rămași necheltuiți în 2021 de autoritatea publică se vor regăsi anul acesta în lucrări și achiziții ce urmează să fie derulate de Primăria Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu susține că legea nu permite utilizarea fondurilor pentru cheltuieli de funcționare.
  „Excedentul bugetar se repartizează doar pe zona de investiții. O parte din această sumă este repartizată societății Edilitara pentru a putea achiziționa două utilaje de mare capacitate. Vrem să intrăm în forță pe străzile din oraș dar suntem legați de lucrările Aparegio. Vom putea interveni imediat ce Aparegio va finaliza înlocuirea primilor 100 de metri de canalizare. Avem în calcul începutul anului 2023 și în integralitate anul 2024 pentru a folosi aceste utilaje. Ca și sumă, vorbim de o achiziție de 800 de mii de euro, alocați doar pentru aceste utilaje de mare capacitate”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: