spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateUnii actori de la teatrul din Târgu Jiu au refuzat să joace...

  Unii actori de la teatrul din Târgu Jiu au refuzat să joace în spectacolul „Cazul Tudor Vladimirescu“ și chiar au amenințat cu demisia

  Conducerea Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ a prezentat, într-o conferință de presă, sumele cheltuite pentru opera rock „Cazul Tudor Vladimirescu“. Cosmin Brehuță, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ a spus că un spectacol de dimensiuni similare pus în scenă, în anul 2018, cu sprijinul Primăriei București, «Unteatru» și a Ministerului Culturii, a costat, doar pe partea de producție, fără plata colaboratorilor și a actorilor implicați, a costat 430.000 de euro. Spectacolul s-a jucat de două ori.

  Iani Gârbaciu a spus că toate contractele încheiate cu colaboratori sunt confidențiale, dar că i-a sunat pe fiecare în parte și a obținut acordul lor pentru a fi publicate onorariile pe care le-au primit.

  „Regie, o sumă de 36.295 de lei, nici mai mare și nici mai mică față de alte sume plătite în istoria acestui teatru. Au fost sume și de 20.000 de euro. Nu o să dau sume, pentru că îmi doresc să mai colaborez cu acei regizori. au fost și sume de 34.000 de lei, pentru anumite spectacole. Doar spun că au mai existat în istoria acestui teatru, Am fost întrebat de ce nu am adus un regizor precum Purcărete, dar nu ne putem permite, deși aveam în plan. Nu mi-am permis să mă gândesc la un  alt nume pe care îl știu la 50.000 de euro.

  Scenariul, 20.739 de lei. Versurile au costat 8.511 lei. Muzica originală compusă de Andi Dumitrescu de la trupa Bucium a costa 42.533 de lei. Membrii formației au costat 39.577 de lei. Un membru al formației a costat în jur 600 de lei pe seară. (…) Consultanța istorică, 2.128 de lei. Ligt design, creatorul care pictează cu lumină, a fost 9.117 lei, inclusiv banii de deplasare carea venit de la Iași.

  La grafică, afișe, caiete program, inclusiv grafica pentru Facebook, 2.128 de lei. Pregătire muzicală, 2.6660 lei. (…) Proiectul a avut ca deviz, așa cum a fost, votat și în Consiliul Local suma de 670.000 de lei, din care s-au cheltuit 639.999 lei. Acest proiect nu este încă încheiat. (…) Contractele pe legea 8, ceea ce au însemnat onorarii au însemnat 213.513 lei, adică treime din ce a însemnat acest proiect. Diferența de 400.000 de lei este compusă din: costume – 48.797 lei, unde vorbim de un număr impresionant de costume, recuzita – 4.886 lei, decorul s-a ridicat la suma de 93.817 lei, din care 70.000 au fost externalizați“.

  „Primăria avizează toate facturile“

  Viceprimarul municipiul Târgu Jiu, Gabriel Coica, a fost prezent la conferința de presă și a spus că a trimis mai multe adrese către teatru cu privire la cheltuielile care s-au făcut cu acest spectacol, dar că nu a primit răspunsuri la toate adresele. „Despre acest spectacol s-a discutat de anul trecut și toate sumele au fost prezentate în Consiliul de Administrație. Primăria avizează toate facturile pe care le primesc de la noi. Noi nu putem să facem plată fără avizul dumnealor“, a spus Cosmin Brehuță.

  Câțiva actori au amenințat cu demisia

  Iani Gârbaciu a precizat în cadrul conferinței de presă că unii actori au amenințat că vor demisiona în cazul în care spectacolul „Cazul Tudor Vladimirescu“ se va realiza și chiar au refuzat să joace în el.

  În final, Iani Gârbaciu și-a prezentat demisia din funcția de purtător de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, dezgustat de atacurile neîntemeiate la adresa teatrului și a tatălui său, care a murit în urmă cu peste trei ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: