spot_img
38.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateVIDEO Cât de mare este zăpada pe Transalpina

  VIDEO Cât de mare este zăpada pe Transalpina

  Lucrările de deszăpezire ale celei mai înalte porțiuni de pe Transalpina continuă cu dificultate, din cauza stratului mare de zăpadă și a vremii nefavorabile. Miercuri, 17 mai, chiar a fost viscol în Munții Parâng, iar lucrătorii au fost nevoiți să se retragă.

  Drumul va fi redat în totalitate circulației rutiere până la sfârșitul lunii iunie. „Chiar dacă în weekend a nins puțin, lucrările de îndepărtare a zăpezii continuă pe DN 67C, Transalpina.
  Se lucrează cu încărcătoare de mare capacitate și autofreze.
  Termenul de reluare a circulației pe tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este 30.06.2023, dar colegii noștri de la SDN Târgu-Jiu și SDN Vâlcea depun eforturi ca circulația să se reia în timp cât mai scurt.
  Reamintim participanților la trafic că sectorul rămâne închis și accesul neautorizat este interzis!“, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

  Zăpada este mai mare decât un încărcător

  Zăpada de pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, ajunge și la șase metri. La munte este încă zăpadă. „După cum se poate vedea din imagini, zăpada este mai înaltă decât încărcătorul de cea mai mare capacitate, care are o înălțime de patru metri. Este vorba de zonele de creastă viscolită și unde a nins foarte mult, Sunt zone unde zăpada are chiar și șase metri“, a spus Cristian Tudor, reprezentantul DRDP Craiova.

  Se acționează cu utilaje de deszăpezire dinspre Obârșia Lotrului și dinspre Rânca.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!