spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăActualitateZiua Mondială a Turismului, sărbătorită la Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“

  Ziua Mondială a Turismului, sărbătorită la Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“

  Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită, marți, 28 septembrie și la Casa Muzeu ”Constantin Brâncuși”. În județul Gorj a avut loc o manifestare organizată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, alături de Consiliul Județean Gorj, Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul și Asociația „Acasă la Brâncuși”.
  Acasă la Brâncuși, la Hobița, au ajuns președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, @Dumitru Luca precum și reprezentantele Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, doamnele Steliana Cojocariu și Iulia Dăngulea-ambele consilier biroul Relații Internaționale și Afaceri Europene, precum alți invitați de marcă.
  Gazdele i-au așteptat pe invitați cu o expoziție de costume populare autentice din zona comunei lui Brâncuși și o expoziție de tablouri reprezentând viața și opera marelui sculptor.
  „Cei peste 30 de oaspeți, veniți din toată țara, din zone cu puternică tradiție în turism-Mărginimea Sibiului, Rășinari, Suceava, Albac, Geoagiu Băi, Horezu, Perișani, Bistrița Năsăud, Buzău, Vrancea, Brașov sau Timișoara au fost încântați să asculte povestea vieții marelui sculptor Constantin Brâncuși, poveste rostită cu mult har de muzeograful Doina Pana“, au transmis reprezentanții Prefecturii Gorj.
  Două localități din județul Gorj, Tismana și Polovragi, au fost incluse în „Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN).
  Comuna Peștișani a fost invitată la întâlnirea reprezentanților Destinațiilor EDEN din România, întâlnire ce a avut drept scop de a facilita dezvoltarea Rețelei EDEN, schimbul de experiențe și bune practici. În perioada 2008-2019 în România au fost desemnate 39 destinații EDEN pentru cele 9 teme ale concursului: turismul și patrimoniul local intangibil, turismul și ariile protejate, turismul acvatic, turismul rural, turismul și regenerarea siturilor fizice, turismul accesibil, turismul și gastronomia locală, turismul cultural tangibil, turismul de sănătate și relaxare. 
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: