spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăAdministratieCe sumă poate ajunge la Gorj prin Programul Anghel Saligny

  Ce sumă poate ajunge la Gorj prin Programul Anghel Saligny

  Peste 150 de proiecte au fost depuse de autoritățile din județul Gorj pentru finanțare prin Programul Anghel Saligny. Cifra vizează doar proiecte pe infrastructură rutieră și apă-canal. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, speră ca la Gorj să ajungă peste 2 miliarde de lei.

  Guvernul a suplimentat bugetul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei. Vestea este văzută în teritoriu ca o bună ocazie pentru suplimentarea sumelor calculate initial pentru proiectele depuse.
  “S-a adoptat, așteptăm publicarea în Monitorul Oficial, o repartizate de 22,5 miliarde de lei pentru infrastructura de apa și canal, 30 de miliarde de lei pentru infrastructura rutieră și 13 miliarde de lei pentru gaz natural. Fiecare localitate are o sumă minimă alocată, iar suplimentarea de fonduri ne crează și nouă asteptări pentru că 10 miliarde de lei pe infrastructura rutieră înseamnă și majorarea sumelor care vor fi avute în vedere pentru județul Gorj. Județul Gorj are depuse doar pe infrastructura apă și canal și infrastructură rutieră 156 de proiecte, cumulate valoric vorbim de circa 2,6 miliarde de lei. Cred eu, după calculele mele, că ar trebui să beneficiem de contracte de minim 1,3 miliarde de lei. Tot ceea ce am depus este verificat, mai sunt anumite discuții pe unele proiecte care vor fi lămurite în perioada următoare.sperăm noi ca săptămâna viitoare să avem primul ordin de ministru în care se vor declara eligibile primele proiecte pe Anghel Saligny, urmate de obligația noastră de a întocmi studii de fazabilitate, semnarea contractului de finanțare și, ulterior, faza de aprobare și execuție. Dacă calendarul va fi respectat, spre sfârșitul anului vom avea primele contracte semnate pentru apă-canal și infrastructură rutieră”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cosmin Mihai Popescu.
  Liderul PSD Gorj, parlamentarul Mihai Weber, speră ca acest program să fie un succes și fiecare localitate din Gorj să beneficieze de cel puțin un proiect. „Ne dorim ca fiecare localitate să beneficieze de minim un proiect. Acest program denumit și PNL III este unul dintre cele mai de succes programe pe care le-a avut România. Suplimentarea de fonduri a fost consistentă și sunt convins că toate localitățile din Gorj vor fi beneficiare de proiecte importante”, a declarat deputatul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!