spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăCulturaActorii Maia Morgenstern și Denis Ștefan, la cinematograful „Sergiu Nicolaescu“

  Actorii Maia Morgenstern și Denis Ștefan, la cinematograful „Sergiu Nicolaescu“

   

  Actorii Maia Morgenstern și Denis Ștefan vor fi prezenți duminică, 15 ianuarie, la cinematograful „Sergiu Nicolaescu“ din Târgu Jiu, unde va avea loc proiecția filmului „Mihai Viteazul, prințul intrat în legenda Europei”, în care aceștia joacă rolurile principale.

  Evenimentul este organizat în contextul Zilei Culturii Naționale.
  „Vă așteptăm să deschidem o pagină de istorie neștiută. Aveți șansa să îi vedeți pe Maia Morgenstern, Denis Ștefan și Nicodim Ungureanu interpretând personajele principale ale filmului și să aflați în premieră date despre domnitorul Mihai Viteazul” au spus organizatorii.
  Proiecția filmului va avea loc de la ora 16.00, la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu.

  Denis Ștefan interpretează rolul marelui voievod.
  „Filmul prezintă, ca o amintire a Domnitorului (Denis Stefan) care călătorește în timp alături de soția sa, Doamna Stanca (Mihaela Mihai), viața lui Mihai Viteazul, cel mai strălucitor Domnitor al românilor. Viața lui Mihai este retrăită de spiritul său și al doamnei Stanca, reîntorși în locul nașterii Voievodului, Drăgoești. Un film despre evoluția tânărului care, în numai șapte ani, reușește să facă o politică așa cum Europa nu mai văzuse niciodată. Și schimba, deși pentru puțină vreme, o epoca afundată într-o brutalitate incredibilă. Un tânăr care s-a aventurat cu îndrăzneală și sinceritate în strategii uimitoare, mai mult decât ajunsese să o facă vreodată un român al acelor timpuri, într-o lume neliniștită de frământări politice. Este povestea Voievodului care la acea vreme a cutremurat gândurile și acțiunile Europei, cucerind încrederea conducătorilor țărilor europene ale epocii sale, înainte să împlinească vârsta de 40 de ani. Un vizionar care a dus la crearea României de astăzi și al cărui destin a rămas pentru totdeauna în istorie“, se arată în prezentarea filmului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: