spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăCulturaBienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși", la final

  Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”, la final

  Închiderea Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” va avea loc vineri, 30 septembrie, de la ora 18.00 la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“.

  „Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” a fost structurată în două etape: s-a deschis, în data de 11 august, cu vernisajul celor peste 60 de lucrări semnate de artiști din 40 de țări.

  În cea de-a doua etapă, a avut loc selecția lucrărilor trimise de artiștii români. Juriul, al cărui președinte a fost Ovidiu Ionescu, artist plastic, conferențiar universitar la Universitatea de Arte din București, a selectat peste 80 de lucrări care vor putea fi văzute în cadrul evenimentului din 30 septembrie. Totodată, în cadrul unui parteneriat pe care Muzeul Național „Constantin Brâncuși” l-a încheiat cu Compania Română Poșta Română, au fost tipărite, la Fabrica de timbre, 6 tipuri de cărți poștale având pe avers lucrări premiate în cadrul Bienalei“, au transmis organizatorii.

  Prima și singura bienală internațională de grafică din regiunea Olteniei

  Manifestarea se va încheia cu un recital de muzică medievală susținut de trupa „Nomen est Omen”, un proiect muzical coordonat de criticul de artă Mihai Plămădeală.

  „După încheierea Bienalei, va fi editat catalogul expoziției însoțit de texte critice semnate de către domnul academician Răzvan THEODORESCU – Vicepreședinte al Academiei Române, prof. univ. dr. habil. dr.h.c. și Președinte de Onoare al bienalei și de către domnul Mihai PLĂMĂDEALĂ- doctor în arte vizuale și unul dintre cei mai importanți critici de artă din România

  Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” este prima și singura bienală internațională de grafică din regiunea Olteniei și are ca obiectiv principal să se dezvolte sistematic și să devină una din cele mai importante manifestări din cadrul internațional“, se mai arată într-un comunicat de presă al Muzeului Național Constantin Brâncuși.

  Partenerii acestui eveniment sunt: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Fundația „Inter-Art” Aiud și Asociația Culturală „Nomen Est Omen” București, Compania Națională Poșta Română, Instituția Prefectului județul Gorj și Primăria Municipiului Târgu Jiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!