spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăCulturaCe cântăreți de renume vor urca pe scenă la Festivalului Național de...

  Ce cântăreți de renume vor urca pe scenă la Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”

  Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” va avea loc în perioada 12 – 14 august. „Manifestarea reuneşte tineri din toată țara, care doresc să-şi afirme potenţialul artistic în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk, dar și artiști de renume ai folkului românesc“, se arată într-un comunicat de presă al Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși”

  Iată programul Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”:

  Vineri, 12 august 2022, ora 1900, va avea loc tradiţionalul concurs de muzică,
  iar după concurs, vor încânta publicul: Mircea Baniciu, Sunt un frate tânăr (trio format din Dorin Andone, Teo Boar și Vlady Cnejevici, care va susține un program special dedicat celui care a fost Florian Pittiș), Radu Gheorghe și Diana Porca (câștigătoarea ediției trecute),

  Sâmbătă, 13 august, ora 19.00, continuă competiția muzicală dintre tinerii interpreți. După concurs, vom intra în atmosfera de poveste creată de vocile calde ale interpreților: Ducu Bertzi, Dana Florian, Dan Vană și Dinu Olărașu.

  Duminică, 14 august,  începând cu ora 19.00, va avea loc decernarea premiilor și Gala Laureaților, iar la finalul festivalului vor susține recitaluri:  Emeric Imre, Maria Gheorghiu, Adrian Beznă și Ovidiu Scridon.

  „Juriul are în componenţa sa personalități ale muzicii de gen: Maria Gheorghiu – , președintele juriului, cantautor și redactor Radio România,  Dan Vană – cantautor,  Sorin Minghiat – interpret, Spiridon Popescu – poet, Loreta Popa –specialist Muzeul Literaturii Române“, se mai arată în comunicatul de presă.

   

  Cât costă un bilet

  Tot cu ocazia Festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităților prezente cu această ocazie la Târgu Jiu, precum și lansări de carte.

  „Teatrul de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu va fi gazda festivalului nostru, loc consacrat pentru desfășurarea acestui eveniment. Atmosfera va fi întreținută de folkistul Adrian Beznă, amfitrionul festivalului“, a spus directorul festivalului Alexandru-Ciprian Bratu, managerul Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.

  Prețul unui bilet este de 15 lei, iar pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani intrarea este liberă. Persoanele cu dizabilități pot beneficia de intrare liberă doar pe baza unui act doveditor (copie după certificat care atestă gradul de dizabilitate).

  Festivalul-concurs este un eveniment cu tradiție organizat de Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” în colaborare cu posturi de radio și televiziuni naționale și locale.

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: