spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăCulturaExpoziția „Absolventul“, la Muzeul Județean de Istorie

  Expoziția „Absolventul“, la Muzeul Județean de Istorie

  Absolvenții clasei a XII-a de la secția de Arhitectură de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu și-au prezentat, duminică seară, la Muzeul Județean de Istorie lucrările de absolvire în cadrul unei expoziții.

  „Au fost prezentate machete din BCA sculptate de copii, care s-au gândit să facă diferite trasee plecând de la cuvinte în antiteză și corpuri de iluminat. Fiecare elev a realizat și câte un corp de iluminat după un concept personal. Acestea reprezintă lucrarea de absolvire, în baza cărei primesc atestatul în specializarea de desenator tehnic. În cadrul expoziției sunt prezentate 15 corpuri de iluminat și zece machete în BCA, la care se adaugă câteva zeci de planșe“, a spus Alexandru Hortopan, profesor coordonator la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu.

  O mare parte dintre absolvenți vor merge la facultăți de arhitectură sau design de interior. „În ultimii ani, între patru și șase absolvenți ai liceului nostru au reușit să meargă la facultatea de arhitectură“, a mai precizat profesorul, care este și un cunoscut arhitect.

   

  Prezență numeroasă la vernisaj

  Lucrările absolvenților vor putea fi văzute timp de o săptămână. „Am chemat și părinții elevilor de clasa a VIII-a, pentru că noi facem pregătiri gratuite cu copiii pentru a veni la specializarea de arhitectură, iar părinții nu știu ce înseamnă acest domeniu și din acest motiv i-am chemat să vadă expoziția și unde vor ajunge copiii după patru ani de zile“, a precizat Alexandru Hortopan.

  Peste 70 de elevi au fost prezenți la vernisajul expoziției. „Mă bucur că am avut o prezență foarte mare, mai ales după pandemie când toată lumea s-a învățat acasă. Am avut o prezență de peste 70 de persoane. Sala a fost neîncăpătoare“, a mai spus profesorul.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: