spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăCulturaExpoziție a unui cunoscut artist plastic român, la Muzeul Constantin Brâncuși

  Expoziție a unui cunoscut artist plastic român, la Muzeul Constantin Brâncuși

  Ziua Națională Constantin Brâncuși debutează la Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”, pe 17 februarie 2023, la ora 17,30, cu expoziția de sculptură mică ”Pietrele Timpului”, ce cuprinde lucrări semnate de Ștefan Balog, unul dintre cei mai prolifici artiști plastici din spațiul contemporan românesc.

  ,,Ștefan Balog are lucrări în muzee, galerii și colecții particulate din peste 30 de țări de pe toate continentele, numeroase premii și distincții, atât în țară, cât și în străinătate, fiindu-i totodată conferită și cea mai înaltă distincție oferită de statul român oamenilor de cultură, respectiv ”Ordinul Meritul Cultural în grad de Calaver” oferit de președintele României. De altfel, Ștefan Balog vine la Târgu Jiu, de la Simpozionul Internațional de Artă ”Origin” de la Addis Abeba, Etiopia”, se arată într-un comunicat al Muzeului Național Constantin Brancuși.
  ”Pietrele timpului” este prima expoziție de sculptură găzduită de Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” și reprezintă, practic, secunda în care lucrări de piatră reîncep să spună povești într-un spațiu binecuvântat de geniul marelui Constantin Brâncuși. Sediul tânărului muzeu care a luat naștere, în urmă cu 3 ani, este spațiul în care ”părintele sculpturii moderne” a gândit la zămislirea Ansamblului Sculptural ”Calea Eroilor” de la Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: