spot_img
14.3 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăCulturaExpoziție de icoane pictate pe sticlă

  Expoziție de icoane pictate pe sticlă

  Vernisarea expoziției personale a etnologului Pompiliu Ciolacu, „Icoane pictate pe sticlă”, va avea loc miercuri 10 aprilie, de la ora 16.00, la sala „Florin Isuf”.

  Expoziția de icoane pictate este o ocazie deosebită de a explora și de a aprecia frumusețea și profunzimea artei religioase. Icoanele nu sunt doar opere de artă, ci și mijloace de exprimare spirituală și conexiune cu divinul. Această expoziție aduce în prim-plan icoane realizate de artistul Pompiliu Ciolacu. Icoanele pictate sunt expresii remarcabile ale artei religioase și au o importanță culturală și spirituală profundă.
  Pompiliu Ciolacu este membru UAP, Asociația Filiala Artă Plastică Religioasă și Restaurare București.

  Icoanele pictate, în timp, de profesorul etnolog Pompiliu Ciolacu, au fost utilizate ca mijloace de rugăciune, meditație și venerație, reprezentând figuri sfinte, scene biblice sau evenimente religioase importante.
  Curatorul expoziției „Icoane pictate pe sticlă” este profesorul Florin Gheorghiu, artist vizual. Prezentarea expoziției va fi făcută de profesor doctor Brandt Georgiana, membru UAP Filiala Gorj și Irina Sava, pictor restaurator, președintele A.F.A.P.R.R., UAP București.

  Manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociația Filiala Artă Plastică Religioasă și Restaurare București.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: