spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăCulturaFestival concurs la Tismana dedicat tinerilor solişti şi instrumentişti de muzică populară

  Festival concurs la Tismana dedicat tinerilor solişti şi instrumentişti de muzică populară

   

  Festivalul concurs de muzică populară de la Tismana va avea loc în zilele de 14 şi 15 august. Manifestarea a ajuns la 54 de ani de existenţă.

  Festivalul este deschis tinerilor interpreți din Gorj.  Pentru soliști vocali și intrumentiști, vârsta de participare este între 15-35 ani. Pentru formațiile de dansuri vârsta de participare este între 15-60 ani; vor participa formaþii de dansuri mixte, cu minim 6 perechi

  „Devenit tradițional pentru județul nostru, Festivalul-concurs de la Tismana este așteptat cu interes sporit atât de tinerii concurenți, interpreți ai cântecului și jocului popular, cât și de locuitorii orașului sau de vizitatorii din țară și de peste hotare, ce își dau întâlnire în fiecare an pentru ziua de 14-15 august în această pitorească localitate gorjeană.

  Festivalul cântecului, jocului și portului popular de la Tismana împlinește anul acesta 54 ani de existență. De mai bine de o jumătate de secol, la Tismana și-au dat examenul de maturitate artistică mai toți soliștii vocali și instrumentiști ai Gorjului, iar generațiile de dansatori și-au început drumul spre performanță. Nu puțini dintre toți aceștia au cunoscut consacrarea la nivel județean, regional sau național, reprezentând ani de-a rândul uriașa zestre folclorică a ținutului Jiului de Sus“, se arată într-un comunicat de presă.

  Ansamblul artistic „Doina Gorjului“ va susţine un spectacol.

  Alin Petre

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: