spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăCulturaFilm despre revoluția din decembrie 1989, prezentat în avanpremieră la Târgu Jiu

  Film despre revoluția din decembrie 1989, prezentat în avanpremieră la Târgu Jiu

  Filmul „Libertate“, regizat de Tudor Giurgiu, va fi prezentat în avanpremieră, pe data de 13 septembrie, de la ora 19.00, la cinematograful „Sergiu Nicolaescu“ din Târgu Jiu, în prezența regizorului și a unor actori din film.

  „Este cel mai greu proiect la care am lucrat și filmul care îmi e cel mai drag din toate cele pe care le-am făcut”, a spus Tudor Giurgiu despre filmul „Libertate“.

  Filmul este inspirat din fapte reale care s-au petrecut la Sibiu, în decembrie 1989. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent, care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, un căpitan de miliție e capturat și acuzat că e terorist.

  A câștigat deja două premii importante

  Din distribuția filmului fac parte actorii Alex Calangiu, Cătălin Herlo, Ionuț Caras. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Napoleon Helmis, imaginea a fost realizată de Alex Sterian, iar editarea de Lemhényi Réka.
  Producția a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Sarajevo, unde a primit premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă – CICAE, iar la premiera din România, la TIFF, a câștigat Premiul pentru cel mai popular film românesc.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: