spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăCulturaÎncepe Salonul de Pictură „ARTE MICI”. Manifestarea se va desfășura în condiții...

  Începe Salonul de Pictură „ARTE MICI”. Manifestarea se va desfășura în condiții de pandemie

  Salonul de Pictură „ARTE MICI” va debuta în perioada următoare.

  Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani) numai pentru secțiunea PICTURĂ .

  Orice temă și tehnică este admisă, pentru a permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine.

  Lucrările pot fi înscrise în concurs până la data de 01.03.2021, ora 01.00 (ora României).

  „Fiecare lucrare de pictură va fi etichetată pe fată cu numele, prenumele artistului și titlul lucrării, iar pe spatele fiecărei lucrări se va menționa: numele și prenumele artistului, vârsta, titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact, adresa unde locuiește.

  Cel puțin una dintre lucrările înscrise în concurs trebuie să fie înrămată, însă dacă una dintre lucrări este realizată pe pânză întinsă pe șasiu nu este obligatorie înrămarea. Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să prezinte câte două lucrări, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor“, se arată într-un comunicat de presă.

  Lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina www.artemici.ro, la categoria «ARTIȘTI ÎNSCRIȘI, EDIȚIA A XIII-A 2022»

  Membrii juriului vor examina, on-line, lucrările participanților și vor desemna câștigătorii. Deciziile juriului sunt definitive și inatacabile.

  Membrii juriului: Pavel Şuşară, Michael Lassel, Dan Neamu, Alexandra Maciac, Dan Cepeși şi Florin Preda-Dochinoiu.

  Cum se va face înscrierea la concurs

   

  Ediția a XIII-a a Salonului de Pictură „ARTE MICI” se deosebește de celelalte ediții, din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități, ca urmare a pandemiei COVID-19.

  Înscrierea se face atât online, cât și dublată de trimiterea fizică a lucrărilor artiștilor.

  În prima etapă lucrările vor fi transmise online pe adresele de email:

  – artemici@yahoo.com, pentru artiștii din diaspora și Republica Moldova

  – artemici2021@gmail.com, pentru artiștii din România.

  Acestea constă în trimiterea imaginii lucrărilor (obligatoriu în format JPG, numele fișierului fiind numele artistului urmat de titlul lucrării) și a unui document Word, în care se vor înscrie numele și prenumele artistului, vârsta, localitatea, județul (raionul), țara unde locuiește și adresa de e-mail, precum și titlul lucrării/lor, tehnica, suportul, dimensiunile, anul de realizare.

  Manifestarea este organizat de Primăria Municipiului Motru, Consiliul Local Motru – Casa de Cultură a municipiului Motru, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin și pictorul Florin Preda-Dochinoiu, în parteneriat cu Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”, Palatul Culturii Teodor Costescu, Asociația Internațională a Polițiștilor Secția  Română – Regiunea 1 Gorj, Asociația ,, Țara Noastră-Casa Noastră” și Gallery 13.ro, urmând ca până la 25 martie 2022, când are loc ceremonia de premiere, să se alăture organizatorilor și alte persoane sau parteneri, care prin gestul lor să poată bucura mai mulți artiști.

   

  Când va avea loc ceremonia de premiere

   

  Anunțarea câștigătorilor se va face începând cu ziua de 10 martie 2022, pe pagina http://artemici.ro/, pe profilul de Facebook Arte Mici sau pe pagina ARTE MICI. Se vor acorda mai multe premii pentru fiecare categorie de vârstă, premii speciale, premii I, II și III, „ORDINUL ARTE MICI” şi „MARELE PREMIU ARTE MICI”.

  Premiile, în funcție de măsurile restrictive impuse de autorități ca urmare a pandemiei Covid 19, vor consta în prezentarea artiștilor și lucrărilor câștigătoare în mediul on-line, prezentări individuale sau colective pe pagina http://artemici.ro/ sau a publicațiilor partenere, cronici de artă plastică, etc., în decursul anului 2022 sau rechizite necesare activităților artistice ( dacă premierea se va efectua fizic).

  Lucrările premiate vor fi publicate într-un catalog digital, în format PDF, realizat de Primăria municipiului Motru- Casa de Cultură a municipiului Motru, ce va putea fi descărcat de pe pagina http://artemici.ro/.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!