spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăCulturaO nouă ediție a Festivalului folcloric pastoral „Coborâtul oilor de la munte",...

  O nouă ediție a Festivalului folcloric pastoral „Coborâtul oilor de la munte”, la Baia de Fier

  O nouă ediție a Festivalului folcloric pastoral „Coborâtul oilor de la munte” va avea loc în perioada 15-17 septembrie, în comuna gorjeană Baia de Fier. Va fi o paradă a portului popular și spectacole, la care vor participa cunoscuți interpreți de muzică populară.

  Mii de locuitori din Baia de Fier și din zonele învecinate sunt așteptați în comună, la jumătatea lunii septembrie. Nu va lipsi nici tocanul de oaie și celelalte produse culinare tradiționale.

  „Vă așteptăm să petreceți alături de noi! Zeci de pensiuni din Baia de Fier vă așteaptă să le treceți pragul. Nu ratați un weekend frumos de toamnă – vizitați Peștera Muierilor, o plimbare la Rânca, o doză de adrenalină în hamacele suspendate din Baia de Fier și un festival folcloric care vă va prezenta tradițiile zonei. Duminică vă vom întâmpina cu o frumoasă paradă a portului popular autentic”, a precizat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

  Festivalul „Coborâtul oilor de la munte” a intrat deja în tradiție la nivel local. În Baia de Fier ajung și ansambluri din alte zone montane cu tradiții în păstorit. Aceste tradiții se păstrează de sute de ani și sunt perpetuate prin grija autorităților locale. Ansamblurile folclorice asigură continuitate din acest punct de vedere.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!